Ne, nije vic – sede Palma, Dačić, Ceca, Đani, ambasadori i pričaju o mesu

Vesti 26. feb 202119:40 > 20:19 82 komentara

Dok Krizni štab donosi mere, a predsednik sastaje sa predstavnicima Srba sa Kosova, koalicioni partneri SNS-a, sa folk pevačima organizuju - zabavu. U prostorijama Jedinstvene Srbije lider te stranke održao je konferenciju za medije, sa samo jednom temom - sušenje mesa. Za politiku nije bio raspoložen, pa su pitanja mogla biti samo u okviru teme.

Suvo meso, pihtije, rakija, Ceca, Đani, predsednik Skupštine, tri ambasadora. Domaćin lider Jedinstvene Srbije. Bez posebnog povoda.

Palmi dosadila korona, pa rešio da uzme slavu – Kriznom štabu koji donosi mere, a i predsedniku koji brine za Kosovo u Kuršumliji.

„Ja pozivam Bil Gejtsa da dođe u Srbiju i da bilo kog domaćina on izabere, gospodina, poljoprivrednog proizvođača i da proba šta je srpsko meso“, rekao je lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Pre konferencije Marković je o mesu pričao i na Fejsbuku. Kaže, imao je samo tri negativna komentara. Pa ko se to usudio?

Pročitajte i:

„Jedan iz Beograda, proverili smo gde živi. Tu živi u jednoj ulici na 12 spratu. I on kaže: ‘kakvo bre sušeno meso za jedan dan i gde kaže pet dana stoji u solju, treba da stoji 12 dana“, rekao je Palma.

Našli smo i mi jednog koji je sumnjao da se meso može osušiti za jedan dan. Ne znamo gde živi, ali evo šta je mislio pre i posle.

„To meso sigurno ne može da valja. Sad smo ga probali. Zapravo nije toliko loše“, kaže novinar News Max Adria Željko Veljković.

Loša mu je ipak ili kako precizno kaže „lažna“ slika Markovićeve i Dačićeve Srbije. A taj deo Srbije saznasmo od Palme nema para.

„Pogotovu Đani i Ceca ne rade, ne rade. I on je najpoznatiji zato što je kupio onaj aparat da se broje pare jer ga ruke zabolele i on broji aparatom. Međutim, kaže i aparat više nije kao što je bio“, dodaje Dragan Marković.

A gde su pihtije, suvo meso i rakija, omakne se i koji lapsus.

„Mogu slobodno da kažem i predsednikom države…Ivi…Aleksandrom Vučićem. Htedo’ da napravim grešku da kažem Ivica Dačić i onda smo gotovi“, kaže Palma.

I sve to dok se predsednik sekira za Kosovo, pritisnut sa svih strana. Koalicioni partner okrenuo brigu na veselje.

„Čini mi se da ovde se pričalo o dimljenju o sušenju i da je ovo dokaz da gde ima dima ima i Palme. Palma je na taj način verovatno postao zvezda dana. Tako da niko neće pratiti ono što radi Vučić, a što je na neki način bolno“, smatra urednik lista Danas Dragoljub Draža Petrović.

FoNet/Aleksandar Barda

Svako je izgovorio po koju reč, pa i ruski ambasador iskoristivši da reklamira vakcinu… Ili ipak ne?

„Sputnjik naravno najbolji između svih vakcina koje postoje, ali što se tiče imuniteta, ja sam potpuno ubeđen da još više imuniteta daće ono meso“, rekao je ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko.

A da li je događaj o sušenju mesa na Terazijama, u centru Beograda, bio o promocija poljoprivrede i sela?

„Nema seljaka koji bi napravio ovakav događaj. Nije ovo do seljaka, ovo je do jedne jeftine političke propagande na koju se mi iz medija, evo već decenijama, svaki put iznova navučemo i dajemo pažnju onima koji pažnju žele“, kaže Željko Veljković.

Čuli smo i da Svetlana Ražnatović Ceca ne jede puno, kao što je Palma ustvrdio.

„Pa dobro Dragan se šali, on voli da se šali…“, kaže Ražnatović.

„Meni je ovo tužno zapravo“, dodao je Željko Veljković.

A vi kako ste?

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare