Ne davimo Beograd: Tužba protiv Vesića zbog povrede časti i ugleda

Vesti 11. jan. 202112:25 > 13:303 komentara
Podeli:

Inicijativa Ne davimo Beograd i Institut za urbane politike podneli su tužbu zbog povrede ugleda i časti protiv zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare te inicijative održanoj u Ulici cara Dušana.

Predstavnik Inicijative Radomir Lazović naveo je da je neposredni povod za tužbu bila „serija uvreda“ koje je Goran Vesić iznosio nakon „analiza i iznošenja u javnost štetnih projekata“, nazivajući aktiviste „bolesnicima, sadistima, psihopatama, idiotima, neznalicama, bandom i sektom“.

Lazović je podsetio da bi nakon što ih je Vesić izneo te „optužbe i laži završavale u režimskim tablodima“.

On je rekao da je zanimljivo to što bi, „nakon ovih optužbi koje bi se dešavale skoro po automatizmu“ kada bi Vesić procenio da je Inicijativa komentarisala „neke od bitnih gradskih tema“, završavale u dnevnim listovima Kurir, Informer, Alo i na televizijama Hepi i Pink.

Lazović je rekao da smatra da Vesićeve optužbe „vode čak do toga da su tri puta u roku od 10 dana napadnute prostorije“ Inicijative ne davimo Beograd.

Direktorka Instituta za urbane politike Iva Čukić rekla je da taj institut iznosi primedbe kada zakon to dozvoljava i kada smatra da su projekti štetni i zakonski neutemeljeni.

Ona je rekla da su optužbe na račun Instituta stigle nakon što su predstavnici te organizacije učestvovale u javnom uvidu za planove za uređenje Košutnjaka i Kosančićevog venca „kada je Vesić izneo da Institut prima milione koje posle izvlači i njima finansira rad Inicijative ne davimo Beograd“.

Čukić je navela da je na njeno pitanje zašto se seku „desetine hektara šume u Beogradu“ odgovor bio da „ona prima milione“.

To, kako je istakla, ne može da bude odgovor „jer to nije tačno“ i zbog toga što „to nije odgovor na postavljeno pitanje“.

Ona je rekla da se Vesić umesto argumentovanim odgovorima na kritiku javnih politika koje on sprovodi kao funkcioner Beograda „služi uvredama, neistinama i izmišljotinama“.

Čukić je dodala da je ono što je Vesić „učinio njima i njihovom profesionalnom i ličnom radu veoma velika povreda ugleda i časti za koju on mora da odgovara“.

Aktivista Inicijative ne davimo Beograd Dobrica Veselinović rekao je da je tužba protiv Vesića rezultat njegovog ponašanja, „duboko nemoralnog sa njegove strane“, koje utiče na živote ljudi i njihov profesionalni integritet.

On je pomenuo da su povodi za Vesićeve uvrede bile kritike na projekat rekonstrukcije Ulice cara Dušana, kritika ideje o izgradnji nacionalnog stadiona i kritika projekta uređenja Košutnjaka.

Komentari

Vaš komentar