Ne davimo Beograd: Tabloidi nas optužuju za požar u Vinči, slede tužbe

Vesti 09. avg. 202118:05 > 18:0624 komentara
Podeli:
VINČA POŽAR
Izvor: Tanjug/Beoinfo

Pokret "Ne davimo Beograd" saopštio je da se zbog insistiranja na objavljivanju tačnih i pravovremenih informacija o požaru na deponiji u Vinči ponovo našao na udaru režimskih tabloida, i najavio pravne procese protiv tih medija.

Srpski telegraf, Informer, Alo i TV Pink objavili su da je požar u Vinči najverovatnije podmetnut, a da je sa time povezan „Ne davimo Beograd“ i evropska poslanica Viola fon Kramon koja je u dvodnevnoj poseti Beogradu, navedeno je u saopštenju i ocenjeno da je to jedan od najboljih dokaza atmosfere laži koju stvaraju režimski mediji u Srbiji.

POVEZANE VESTI:

„Pokret Ne davimo Beograd godinama upozorava na opasnost izazvanu neadekvatno obezbeđenom i vođenom deponijom u Vinči, kao što je izveštavao građane o tome i borio se protiv katastrofalnog projekta izgradnje spalionice“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da vlast lažima pokušava da skrene pažnju sa svoje odgovornosti, kao i da ih plaši podrška koju pokret uživa među građanima Beograda i Srbije, i međunarodna podrška pokretu.

„Pravni tim pokreta Ne davimo Beograd pokrenuće odgovarajuće pravne procese protiv medija koji su svesno objavili ovu podmetačinu“, navedeno je u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar