Ne davimo Beograd: RTS da omogući predstavljanje kampanje protiv promena Ustava

Vesti 29. dec 202112:15 0 komentara
N1

Pokret Ne davimo Beograd zahteva od Radio televizije Srbije i Radio televizije Vojvodine da, kako navodi, ispune svoju zakonsku obavezu i omoguće adekvatno vreme u okviru programa za predstavljanje referendumske kampanje i stavova zbog kojih su pozvali građane da glasaju protiv promena Ustava.

Pročitajte još:

Prema članu 26 Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, “Javni medijski servisi su dužni da omoguće jednak pristup stranama koje se zalažu za različite odgovore na referendumsko pitanje, kao i da omoguće ravnopravno i korektno obaveštavanje”, saopštavaju iz pokreta Ne davimo Beograd.

„Od raspisivanja referenduma 30. novembra do danas, nismo imali ni jednu priliku da objasnimo stavove pokreta na javnim medijskim servisima. Podsećamo da je Ne davimo Beograd pozvao građane da glasaju protiv promena ustava jer smatramo da one ne vode unapređenju pravosuđa, već stvaraju novi prostor za manipulacije i nastavak uticaja naprednjačkog režima na pravosuđe i tužilaštvo“, navodi se u saopštenju.

„Pitamo se kako će se obezbediti da građani donesu informisanu odluku o promeni najvažnijeg pravnog i političkog akta u državi, kada je ostalo još samo 19 dana do referenduma, a ni jedan sekund prostora nismo dobili da iznesemo naše stavove uprkos tome što smo registrovani kao organizacija koja sprovodi referendumsku kampanju“, dodaju iz pokreta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!