Ne damo Jadar: Bićemo ispred Skupštine grada Loznica sve dok se sednica ne održi

Vesti 28. nov. 202122:07 > 22:547 komentara
Podeli:
protest loznica
Izvor: N1

Povodom informacija da je otkazana sednica Skupštine grada Loznica koja je bila zakazana za ponedeljak, a na kojoj je trebalo da se raspravlja o inicijativi građana da se iz Prostornog plana tog grada izuzme Prostorni plan posebne namene rudnika Jadarita, udruženje "Ne damo Jadar" saopštilo je da će protestovati ispred zgrade Skupštine grada svaki dan dok se tražena sednica ne održi.

„Naš izvestilac koji je trebao da prisustvuje sednici i koji obrazlaže podnetu inicijativu kao prvu tačku dnevnog reda, dobio je večeras poziv iz opštine telefonom da se sednica otkazuje. Na njegovo insistiranje da mu se pismeno potvrdi odluka o odlaganju, rekli su mu da to ne mogu“, saopšteno je iz udruženja „Ne damo Jadar“.

Isti poziv, kako se dodaje u saopštenju, dobili su svi opozicioni odbornici.

„Protest se ne otkazuje, ide po planu! Ako sednicu naprasno otkažu, mi ćemo biti tu, ispred zgrade opštine, svaki dan dok se tražena sednica ne održi“, poručili su iz udruženja „Ne damo Jadar“.

Učesnici večerašnjeg protesta u Beogradu takođe su pozvali građane da se pridruže sutrašnjem skupu ispred Skupštine grada Loznica.

Komentari

Vaš komentar