Ne damo Jadar: Nakon Vučića, na delu loša predstava lažne brige za Nedeljice

Vesti 07. dec. 202112:1458 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Udruženje Ne damo Jadar saopštilo je, povodom svih novostalih događaja izazvanih posetom predsednika Srbije Gornjim Nedeljicama, da je "lepo što predsednik šalje svoje ljude na teren odmah od ponedeljka, kako bi javnosti Srbije pokazao da drži reč".

„Stigao je EPS i direktor Grčić da menja bandere, stigao je i gradonačelnik posle deset godina, a danas kažu stiže ministar poljoprivrede, osim ako ga sneg ne omete“, naveli su u saopštenju.

Povezane vesti

Dodaju da su „cilj Nedeljice, ali su motivi drugačiji“.

„Naime, sve su to trebali ranije da urade, jer za to su plaćeni našim novcem i ova lažna briga je sad toliko smešna, da sve što rade nema ama baš nikakvu težinu. Opet jedna loša predstava, samo sad sa novim glumcima koje su našli po selu, u želji da ih promovišu kao vredne, radne, poštene domaćine Nedeljica“, istakli su.

Kažu da nekima od njih ne zameraju, jer su, kako ističu, iskoristili priliku da se obrate predsedniku sa delom problema o rudniku.

„Ljubav prema komšiji, kumu, rođaku, zamenjena je ljubavlju prema SNS predstavnicima, koji će izgleda da se ovde presele. Gradonačelnik leti na sve strane, kisne po nedeljičkim sokacima bez kape, uredno vodeći lokalne medije da sve zabeleže i pokažu narodu Srbije kako se narod voli i poštuje. Samo je gradonačelnik zaboravio ono najvažnije – javno zdravlje stanovništva i činjenicu da ugrožavanje istog je krivično delo zaprećeno kaznom zatvora“, poručuju iz Ne damo Jadar.

Zato, kažu, nema Vinče da utvrdi šta je sa njivama koje umiru, šta je sa rekama Korenitom i Jadrom i kolike su recimo koncentracije bora i arsena u njima.

„I sve to znaju oni što hodaju sa njima, roditelji koji su iz ljubavi prema predsedniku pristali da zaborave zašto su tu i za šta se uopšte bore. Predsednik je obećao da neće biti deponije u Jadru, ali nije obećao da neće biti rudnika. Ta ideja nama je poturana još od aprila da bi nas umirili, ali mi nismo progutali ni jednu udicu. Zato sad nama prete udbaški, dolaze nam na radna mesta, zovu telefonom i spominju naša imena na spiskovima, iznose da o nama sve znaju od imena dece, roditelja i svega što je lično i privatno“, piše u saopštenju.

U udruženju Ne damo Jadar kažu da ti koji im prete „sve znaju, samo ne znaju kako da nas pobede“.

„Od danas pa na dalje, svaku pretnju, ma kakva da je, saznaće javnost Srbije i ovo je upozorenje svima da se okanu ćorava posla i shvate samo jednu prostu rečenicu – nikakvog rudnika neće biti“, zaključeno je.

Komentari

Vaš komentar