NDNV traži od nadležnih da utvrde ko je pretio novinaru Draganu Bursaću

Vesti 02. nov 202219:11 0 komentara
N1/arhiva

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudilo je pretnje upućene kolumnisti portala Autonomija Draganu Bursaću i pozvalo nadležne da reaguju i pronađu počinioca, koji se predstavio kao građanin Srbije.

U saopštenju su podsetili da su pretnje Bursaću upućene putem društvene mreže Instagram i najavili da će slučaj prijaviti Radnoj grupi za bezbednost novinara u Srbiji i „međunarodnoj javnosti“.

„Ne želimo da citiramo gnusne stvari koje je osoba koja je pretila napisala našem kolegi. Pravničkim rečnikom govoreći – reč je o pretnjama da će napasti na život i telo uglednog novinara. Reč je o osobi sa imenom i prezimenom“, stoji u saopštenju.

Ocenjujući da osoba koja je uputila pretnje „očigledno ima čvrste namere“ i da ih „nije napisala u afektu“, iz NDNV su naveli da je Bursać „veoma često na meti pretnji različitih šovinista i ekstremnih desničara iz regiona“, kao i da mu je u nekoliko navrata oštećen automobil.

„Bursać uvrede i pretnje dobija zbog tekstova u kojima se bavi suočavanjem sa ratnom prošlošću na postjugoslovenskom prostoru i oštrom kritikom nacionalističkih politika u regionu“, naveli su iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!