NDMBGD: Krivična protiv Miše Vacića zbog vređanja aktivista na Staroj planini

Vesti 24. maj. 202112:124 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Pravni tim pokreta Ne davimo Beograd podneo je krivičnu prijavu protiv Miše Vacića, predsednika Srpske desnice, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Povreda ugleda zbog rasne, verske i nacionalne ili druge pripadnosti zbog uvreda koje je prema aktivistima pokreta Ne davimo Beograd izneo pri njegovoj poseti Staroj planini.

„Podsećamo da je Vacić, u misiji posete Staroj planini i navodne zainteresovanosti za borbu meštana da odbrane reke od minihidroelektrana, izneo seriju najgnusnijih uvreda prema aktivistima Ne davimo Beograd. Ovakvo javno delovanje bilo kog pojedinca je nedopustivo, a posebno nekog ko je dugogodišnji državni službenik i osoba kojoj se ovo delo ponavlja, uz ranije pretnje smrću našim aktivistima i aktivistkinjama“, navodi se u saopštenju pokreta.

Izvor : Ne davimo Beograd

Dodaje se da su se ova poseta, pretnja i uvrede desile „u osvit velikog ekološkog protesta, kada je Srpska napredna stranka, preko svojih satelita, pokušala da unese razdor među ekološke aktiviste i okrene ljude jedne protiv drugih“.

“Ovu krivičnu prijavu podneli smo i kako bismo pokazali da se ne plašimo pretnji koje je izneo Vacić, ali i zbog ljudi sa Stare planine koje je ovakvim ponašanjem uvredio i pokušao da iskoristi. Ovakvi napadi i pokušaji da se zaustavi rad Ne davimo Beograd čine nas još jačim i odlučnijim u nameri da se izborimo da u našoj državi živimo u zdravom okruženju,
dostojanstveno i zadovoljno”, poručio je ovim povodom Dobrica Veselinović.

Komentari

Vaš komentar