NDMBG: Betoniranje zelenih površina nije rešenje problema parkinga na NBG

Vesti 17. maj. 202217:574 komentara
Podeli:
Izvor: N1/ilustracija

Planirano širenje parkinga u međublokovskim zelenim površinama neće rešiti probleme parkiranja stanovnika Novog Beograda, već će samo uništiti ionako nedovoljne parkove i zelenilo, poručio je pokret Ne davimo Beogradu povodom Plana generalne regulacije blokovskih saobraćajnica sa parking prostorijama na teritoriji grada, koji se nalazi na ranom javnom uvidu.

Iz Ne davimo Beograd kažu da su podneli primedbu na Plan generalne regulacije blokovskih saobraćajnica i dodaju da umesto betonirana zelenila treba rešiti uzrok problema, a to je velika količina automobila zaposlenih u poslovnim zgradama koji se parkiraju unutar blokova.

Za zaposlene koji rade na Novom Beogradu, pokret Ne davimo Beograd predlaže pojačavanje frekvencije i kvaliteta javnog prevoza, više autobuskih i tramvajskih linija, više polazaka BG voza, davanje prednosti javnom prevozu u raskrsnicma, izgradnju biciklističkih staza sa obe strane bulevara koji su obuhvatu plana, omogućavanje unošenja bicikala u BG voz i uvođenje sistema javnih bicikala po ugledu na evropske metropole, kako bi se smanjio pritisak na parking mesta.

„Jedini način kako bi se blokovi oslobodili velike tražnje za parking mestima, koja dolazi od zaposlenih u okolnim zgradama, je uvođenje zona i sistema naplate parkiranja, a pozitivan primer su blokovi 21, 22 i 23“, navode iz pokreta.

Betoniranje zelenila i pravljenje parking mesta u međublokovskom prostoru je u suprotnosti sa važećim planovima i po pitanju saobraćaja, a i po pitanju očuvanja zelenila, poručuju iz NDMBG.

Predlažu da grad uredi saobraćajnice unutar blokova tako da njima ne može da se vozi brže od 10 kilometara na sat, a da se parkinzi rasporede po obodu blokova.

Komentari

Vaš komentar