NDM BGD: Umesto farsičnog tendera, Grad da preuzme naplatu karata u prevozu

Vesti 05. mar. 202112:59 > 13:504 komentara
Podeli:

Aktivista inicijative "Ne davimo Beograd" Radomir Lazović izjavio je da grad treba da preuzme sistem naplate karata u javnom linijskom prevozu nakon isticanja ugovora firme "Apeks solušn", umesto što je raspisao "netransparantan i farsičan" tender.

„Isticanje desetogodišnjeg ugovora vlasnika sistema ‘BusPlus’ bila je velika prilika Beograda da se prvo analizira da li je štetan ili dobar za grad – a ako je štetan da ga raskinemo i vratimo naplatu u ruke grada“, kazao je Lazović na konferenciji za novinare, održanoj u prostorijama inicijative.

Lazović je ocenio da sistem „BusPlus“ nije ispunio svoju namenu jer nije omogućio veću naplatu karata, a dodatno je koristio i gradske službe, poput Komunalne milicije.

Dodao je da sistem nije doprineo optimizaciji gradskog prevoza kako bi više odgovarao gradjanima i bio efikasniji, a za vreme upotrebe, vlasnik sistema mesečno je ostvarivao 80 miliona dinara prihoda.

„Ali, glad za profitom korumpirane ekipe je toliki da su morali da nastave na tako netransparentan i farsičan način“, rekao je Lazović i podsetio da je grad raspisao tender na kojem učestvuju dva ponudjača, od kojih i „Apeks solušn“ ali pod drugim imenom.

Dodao je da je drugi ponudjač izneo „potpuno nevažeću ponudu“, kako bi bilo više od jednog učesnika tendera.

Lazović je podsetio na neke izjave funkcionera vladajuće Srpske napredne stranke pre deset godina, kada su „BusPlus“ nazivali „poniženjem“, „porazom“ i „otimanjem novca građana“, kao i nedavne kritike tog sistema predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, koji je bio gradonačelnik Beograda kada je taj sistem uveden.

Predsednik Udruženja gradjana „Ulice za bicikliste“ Zoran Bukvić naveo je da su neke studije pokazale da su cene karata u Srbiji najviše u regionu u odnosu na zaradu građana, kao i da je mesečna cena gradskog prevoza u Pragu oko 20, a u Beču oko 30 evra.

Bukvić je ocenio da javni prevoz treba posmatrati kao način za borbu s gužvom u gradu i dodao da bi trebalo delom da se finansira od taksi koju bi plaćali poslodavci.

Aktivistkinja „Ne davimo Beograd“ Natalija Stojmenović izjavila je da u javno-privatnim partnerstvima, kakav je posao Beograda i „Apeks solušna“, gradjani snose rizik, a dobijaju skuplje, nekvalitetnije i nepristupačnije usluge.

Komentari

Vaš komentar