NDM BGD podržao aktiviste u borbi protiv kamenoloma kod Kosjerića

Vesti 25. sep 202213:51 4 komentara
ndm bgd kamenolom
Ne davimo Beograd

Aktivisti pokreta Ne davimo Beograd (NDM BGD) posetili su selo Podgradina pored Kosjerića kako bi pružili podršku Miroslavu Peroviću, čoveku kojeg su, kako je saopšteno iz tog pokreta, mučki prebili batinaši, i aktivistima koji se bore da zaštite svoje kuće od planirane izgradnje kamenoloma.

Pokret NDM BGD organizovao je posetu više 30 aktivista kako bi pokazao da građani Podgradine i Kosjerića koji se suprotstavljaju izgradnji kamenoloma nisu sami, i poručio da će se boriti zajedno protiv svih štetnih projekata u državi i izgraditi društvo zasnovano na solidarnosti, zdravoj životnoj sredini i budućnosti za decu.

Aktivista Inicijative za Požegu, lokalne organizacije koja se takođe pridružila podršci, Bogdan Radovanović, upozorio je da je postalo uobičajeno da se u Srbiji otima i da se ljudi prebijaju ako se nađu na putu profitu moćnika.

Ovde smo da poručimo da se sa ovime odmah mora stati. Naša zemlja ima i zakone i policiju i institucije koja moraju zaštititi građane Podgradine, rekao je Radovanović i pozvao policiju da istraži napad u kojem je Peroviću povređena glava i da zaštiti ljude koji se nalaze pod napadom batinaša.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare