NDBGD o Šapiću: Kako će protiv divlje gradnje da se bori neko ko divlje gradi

Vesti 13. okt 202215:49 3 komentara
N1

Ne davimo Beograd je, komentarišući nelegalno ozakonjenje nadograđenog objekta gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića na Bežanijskoj kosi o čemu je izvestio BIRN na osnovu dokumenata koje je prikupio, naveo da je ta "skandalozna vest" još jednom pokazala njegovo pravo lice, "a to je lice bahatog investitora koji ne preza od ni od čega kako bi sebi obezbedio luksuz i finansijski interes".

„Odnos koji je prema komšijama i institucijama Aleksandar Šapić pokazao čine ga nedostojnim za bilo koju javnu funkciju, a kamoli za funkciju gradonačelnika Beograda. Umesto da gradonačelnik bude primer svim građanima kako se poštuje zakon, mi imamo čoveka koji divlje gradi i pri tom direktno ugrožava prve komšije. Kako će protiv divlje gradnje da se bori neko ko divlje gradi? Ako se Aleksandar Šapić ovako ponaša prema najbližim komšijama, ne smem ni da
zamislim kako će se ponašati prema građanima i građankama Beograda, našim javnim dobrima, obalama i zelenim površinama.“ izjavio je gradski odbornik
Dobrica Veselinović.

Povezane vesti

Gradska odbornica Natalija Stojmenović je dodala da je „ovo samo jedan u nizu skandala Aleksandra Šapića, pa je tako ukradenom doktoratu, omogućavanju nelegalne gradnje na Savskom nasipu, korputivnim poslovima u vezi sa SC 11. april dodao još jedan, koji najbolje opisuje njegov karakter – a to je da ga ne zanima dobrobit Beograda, već samo lično bogaćenje“.

BIRN je danas objavio na osnovu dokumenata koje je prikupio da je Opština Novi Beograd nezakonito ozakonila (legalizovala) nelegalno dograđeni objekat u vlasništvu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića na Bežanijskoj kosi, iako nisu bili ispunjeni zakonski uslovi da se taj objekat ozakoni.

Krajem jula ove godine, nešto više od mesec dana nakon što je postao gradonačelnik Beograda (20. juna 2022), Aleksandar Šapić je dobio rešenje opštine Novi Beograd kojim se ozakonjuje objekat na Bežanijskoj kosi – sedmosobni stan od 340 kvadrata korisne površine (odnosno, 403 kvadrata bruto razvijene građevinske površine), otkriva BIRN.

Opština je donela ovo rešenje uprkos činjenici da objekat kojeg je ozakonila, u ovom obliku i ovim gabaritima nije postojao na satelitskom snimku Republičkog geodetskog zavoda iz 2015. godine, što je osnovni preduslov da nelegalno izgrađeni objekti uopšte uđu u proceduru za ozakonjenje, prema Zakonu o ozakonjenju objekata.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare