Natopio odeću kokainom, pa pokušao da uđe u Srbiju

Vesti 20. dec. 202111:39 > 11:428 komentara
Podeli:
kokain kofer uprava carina
Izvor: Uprava carina

Policijski forenzičari potvrdili su sumnje carinika da je jedan putnik na aerodromu Nikola Tesla pokušao da uđe u Srbiju sa garderobom koju je prethodno natopio kokainom, pošto je uzorak uzet sa garderobe i kofera pozitivan na kokain, saopštila je danas Uprava carina.

Carinici su „nesvakidašnji“ pokušaj krijumčarenja droge otkrili 13. decembra, kada je iz Ekvadora, preko Amsterdama, u Beograd doputovao 51–godišnji makedonski državljanin albanske nacionalnosti.

Putnik se nakon preuzimanja prtljaga sa karusela uputio u zeleni kontrolni prolaz namenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave, ali je ipak izdvojen za kontrolu.

Tada je skener pokazao neobičnu boju garderobe zapakovane u kofer, a carinici su odlučili da sprovedu detaljan pregled.

„Čim je putnik otvorio kofer, osetio se jak miris kiseline, a sva garderoba koja se nalazila u prtljagu bila je vlažna i teža nego što je očekivano. Pritom, u koferu sem odeće nije bilo ničeg drugog, ni obuće, niti pribora za ličnu higijenu, iako je putnik rekao da dolazi iz Ekvadora gde je kod prijatelja boravio 13 dana“, ističe se u saopštenju.

Na pitanje carinika zašto su stvari vlažne, putnik je izjavio da je u zemlji iz koje dolazi visoka vlažnost, pa oprane stvari nisu stigle da se osuše, a carinici su odlučili da urade preliminarni test na prisustvo droge.

Nalazom Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku MUP potvrđeno je da su uzeti uzorci pozitivni na kokain, što znači da se radi o krivičnom delu zbog čega će protiv putnika biti podneta krivična prijava u redovnom postupku, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar