Nastavljeni radovi u Bloku 37 uprkos izjavi Vesića da investitor povlači mašine

Vesti 11. jun. 202111:06 > 11:3660 komentara
Podeli:
blok 37 izgradnja
Izvor: N1

Izvođač radova nastavio je pripreme za izgradnju poslovnog objekta u Bloku 37 na Novom Beogradu, uprkos izjavi zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da je investitor, na njegovu molbu, prihvatio da povuče mašine i radnike dok se ne pronađe najbolje rešenje za građane, grad Beograd i samu kompaniju.

Na ograđenoj parceli u Bloku 37, između stambene devetospratnice i Bulevara Milutina Milankovića, i jutros su prisutni bageri i kamioni koji pripremaju taj prostor za izgradnju poslovnog objekta. čemu se stanari oštro protive.

POVEZANE VESTI:

Jedna od njih je i Slađana Radak koja za N1 kaže da su uprkos Vesićevoj izjavi koju je jutros videla u medijima, radovi nastavljeni što je, kako je istakla, samo podsticaj stanarima da nastave sa protestnim okupljanjima.

„Mi očekujemo konkretnu akciju, to znači prioritetno zaustavljanje radova“, poručuje Radak.

Stanari su, kako kaže, juče pokušali da svoje zahteve predaju gradskoj upravi, ali nisu dobili nikakav odgovor, niti ih je ko primio.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je jutros da je austrijska kompanija Durst, investitor na placu u Bloku 37, prihvatila njegovu molbu da obustavi radove na tom placu, povuče mašine i radnike dok se u razgovorima koje će voditi sa njima u ime Grada Beograda, ne pronađe najbolje rešenje za građane, grad Beograd i samu kompaniju.

Komentari

Vaš komentar