Nastavljene blokade magistralnog puta u Pakovraću

Vesti 11. avg 202212:52 1 komentar
Blokada, Pakovraće
N1

Meštani sela Pakovraće kod Čačka blokiraju i danas, 11. dan zaredom, magistralni put za vozila izvođača radova na izgradnji auto-puta Preljina-Požega, dok ostala vozila propuštaju, a nastavljaju i blokadu firme koja proizvodi beton za izgradnju tog puta, koju su počeli pre 31 dan.

Oni zahtevaju da im se isplati zemljište koje im je oduzeto za izgradnju auto-puta i najavljuju da će radovi na izgradnji tog puta biti zaustavljeni dok se njihov zahtev ne ispuni.

Nezadovoljni meštani Pakovraća ističu da direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak još nije ispunio obećanje koje je dao pre devet dana kada ih je posetio na blokadi.

Drobnjak je tada obećao meštanima da će se založiti u Vladi Srbije da im se isplati oduzeta zemlja po presudi Opštinskog suda, odnosno da Putevi Srbije odustanu od žalbe pred Višim sudom na presudjenu cenu, čime bi se sudski procesi, koji traju više od dve godine, okončali.

Opštinski sud je presudio da se meštanima Pakovraća zemlja, koja im je oduzeta za izgradnju auto-puta, isplati po ceni od 1.200 do 1.400 dinara po kvadratnom metru, na šta su Putevi Srbije uložili žalbu Višem sudu.

Prema rečima meštana, prvobitna cena koja im je ponudjena za kvadratni metar oduzete zemlje bila je od 30 dinara do 200 dinara, zbog čega su se žalili.

Meštani Pakovraća i dalje traktorima i drugim vozilima blokiraju ulaz u firmu „Cemprom“ koja proizvodi beton za izgradnju auto-puta, a blokadu su počeli pre 31 dan jer su i pored toga što im nije isplaćena oduzeta imovina dobili rešenja o rušenju 10 kuća koje se nalaze na trasi auto-puta i prinudno iseljenje nekoliko porodica koje su ostale da žive u tim kućama.

Prema njihovim rečima, protest su proširili na blokadu magistralnog puta zato što im se posle 20 dana blokade, iz „Cemproma“ niko od nadležnih nije obratio.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare