Nastavljena blokada puta Kragujevac-Trmbas

Vesti 07. maj 202116:27 > 16:56 3 komentara
Milan Nikić

Meštani Bresničke ulice u Kragujevcu treći dan zaredom su blokirali na jedan sat saobraćaj u Ulici Užičke republike, koja je deo puta Kragujevac - Trmbas.

Oni su nezadovoljni zanemarivanjem rešavanja komunalne infrastrukture od strane kragujevačke lokalne samouprave, koja im u svim sazivima poslednjih decenija obećava asfalt, kišnu i fekalnu kanalizaciju.

Povezane vesti

„Evo, treći dan blokiramo put, a nema zvaničnih niti nezvaničnih kontakata sa administracijom gradonačelnika Nikole Dašića. Ne pristajemo više na nasipanje puta kamenom, već da se sve uradi po projektu. Prvo kanalizacija, potporni zidovi, pa tek onda asfaltiranje. Poslednje putovanje preminulih iz naselja Bresnica prolazi 800 metara našom ulicom, a na kraju je lokalno groblje. Po rupama i prašini leti, a jezerima vode sa jeseni. Od ponedeljka ćemo blokirati put dva sata svakog dana, od 14 do 16 časova. Nakon toga, ako ne bude odgovora, već nam se javljaju i građani obližnjih ulica sa sličnim problemima, pa ćemo blokirati Bresnički most“, kaže za N1 Nenad Prodanović, stanovnik Bresničke ulice.

Prodanović dodaje da su na poslednjim lokalnim izborima birači ove ulice dali jednako poverenje Srpskoj naprednoj stranci i Socijalističkoj partiji Srbije.

I Ivan Milanov potvrđuje da protest i blokadu puta 200 Bresničana ignoriše gradska vlast Kragujevca.

„Čekamo da nam se neko obrati iz gradske uprave i sazove sastanak. Uskoro donosimo odluku o radikalizaciji protesta. Videćemo onda da li će nas ignorisati“, kaže za N1 meštanin Ivan Milanov.

U Bresničkoj ulici živi 400 stanovnika, udaljena je tri kilometra od Kragujevca, dugačka je oko 800 metara, a u delu ulice urađena je samo kanalizacija.

Blokada puta Kragujevac-Trmbas danas je trajala od 15 do 16 časova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare