Nastavlja se bitka za DS – optužbe na obe strane, svoju reč daće i sud

Vesti 23. feb. 202119:4318 komentara
Podeli:

Bitka za Demokratsku stranku se nastavlja, i posle odluke resornog ministarstva da odbaci zahtev Branislava Lečića da bude njen predsednik. Nastavlja se bitka i u optužbama dve strane. Ko su u ovom sporu Vučićevi igrači? Pričamo o tome, ali i podsećamo na ono što su bili dok su igrali za sebe.

Ko je mogao da sanja da će nekada velika Demokratska stranka doživeti sudbinu zgrade koja je bila njen dom pune dve decenije? Tlo pod nogama demokrata danas izgleda ko parket u Krunskoj 69 usnimljen te 2016, svetla reflektora nisu na njima otkad se vrte oko cenzusa, sručilo im se sve na glavu, a ponajviše sami sebi.

Pred njihovim podelama zanemela je i boginja pravde. Jer ko je u pravu, nakon što je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave presudilo da Branislav Lečić ipak nije predsednik Demokratske stranke.

POVEZANE VESTI

„Vučić je rešio da se odluči za onu stranu koja je benigna i koja mu je pod kontrolom“, izjavio je Lečić.

„Ja bih zamolila Branislava Lečića da više ne spominje Demokratsku stranku, pošto on nije član DS-a nekoliko meseci, on je naš bivši član. I ako nastavi da se i dalje lažno predstavlja, plašim se da može da rizikuje da dobije i krivičnu prijavu za lažno predstavljanje“, kaže Dragana Rakić.

Kao da je od ovog snimka (jun 2018.) prošlo 30 godina, a ne tri. Dojučerašnji saborci danas se međusobno optužuju da rade za Vučića, iako je to zvanično i tačno za samo jednu osobu sa snimka (izborna skupštine DS-a, na snimku Gordana Čomić).

Rakić: „Gordana Čomić je danas Vučićeva ministarka, a Branislav Lečić je….“

Lečić: „Šta je sad? Čiji smo mi sad“

Rakić: „Pa ne znam šta je…“

Lečić: „A čiji su oni?“

Rakić: „Inicijalna ideja Ministarstva je bila da Lečić bude predsednik DS-a i Lečić i ta grupica oko njega, ne bi ni krenuli u ovu ujdurmu da nisu imali podršku režima“.

Koja god da je od strana u DS-u imala podršku Vučića – nijedna je nema u narodu, bar ne u dovoljnoj meri da bi mogli da pariraju vladajućoj stranci.

„To je stranka koja se nalazi na procentima koji su jednocifreni, oko cenzusa ili ispod njega, to je stranka koja nije uspela da se nametne ni u okviru opozicije kao dominantna, a još manje kao ključan politički partner SNS, to je, na žalost, stranka koja je ozbiljno nagrižena ozbiljnim unutarstranačkim trzavicama i koja se više bavi sobom, nego onim što ima da ponudi biračima“, ocenio je Bojan Klačar iz Cesid-a.

A te trzavice nastaviće se i na sudu, jer će se na odluku ministarstva Branislav Lečić žaliti Upravnom sudu, a tek tamo nema nikakve šanse, smatra druga struja demokrata. I tako i dalje i tako u krug.

Komentari

Vaš komentar