Nastavak sage Hrkalović-Stefanović: Ministar upire prstom u stranačkog kolegu

Vesti 21. jun. 202219:06 > 19:1329 komentara
Podeli:

Saga na relaciji bivša državna sekretarka, sada okrivljena Dijana Hrkalović i bivši ministar policije, sada odbrane Nebojša Stefanović ima nastavak. Stefanović je u snimljenoj video izjavi odbacio sve optužbe i prstom uperio u Hrkalovićevu i njenog advokata, stranačkog kolegu Vladimira Đukanovića.

Bezočne laži, neistine koje plasira i orkestrira političko medijska hobotnica i beskrajna odanost predsedniku Aleksandru Vučiću – to je ukratko odgovor ministra odbrane Nebojše Stefanovića na optužbe njegove nekadašnje saradnice Dijane Hrkalović. Za dirigentskom palicom je, tvrdi Stefanović, jedan poslanik stranke kojoj i sam ministar pripada.

„Medijsko političke manipulacije se rade da bi se zaštitili nečiji privatni biznis interesi, to su u ovom trenutku Aleksandar Papić, Vladimir Đukanovič i grupa ljudi oko njih. Dijana Hrkalović besomučnim lažima pokušava da dobije neku milost u toj medijskoj mašineriji ne bi li joj pomogli da dobije blažu kaznu ili da kasnije negde bude postavljena u državnom sistemu“, rekao je Stefanović.

Pročitajte još

Stefanović sve optužbe negira i to u stvari nije novo. Nova je oštrina njegovog odgovora, i kritike na račun člana sopstvene partije.

"Prvi put iz usta nekoga iz SNS čujemo kritike na račun Đukanovića baš povodom njegovog upliva u pravosuđe, zato što je on sada i advokat i šta je sve bio u onim telima u Skupštini u vezi sa pravosuđem", kaže Milica Vojinović, novinarka KRIK.

Kao što se Dijana Hrkalović u svom intervjuu zaricala na vernost predsedniku Aleksandru Vučiću, to isto čini i Stefanović ponavljajući da on sve duguje Vučiću, te da je sve što je radio, radio sa namerom da mu pomogne.

"Kada u tome nisam uspevao i kada sam pravio greške, verovatno sam mu naneo štetu. I verovatno sam mu naneo i bol i tugu i sve ono o čemu je on često govorio u javnosti. Meni je važno da on zna i da građani znaju da to nije bilo sa namerom da mu se napravi šteta", rekao je Stefanović.

Cilj javnog gloženja pojedinih članova SNS i prebacivanje odgvornosti može da bude i da se zaštiti glavni čovek u stranci i Srbiji.

"Da prebacuju krivicu sa jednih na druge upravo krivicu u vezi sa saradnjom sa kriminalcima koja je svima sada očita, i sada se oni međusobno optužuju, ali svi kažu onu glavnu stvar, da to nema nikakve veze sa predsednikom. Cilj je da mi sada pratimo to njihovo prepucavanje međusobno, a da na kraju zanemarimo da je predsednik svakako sigurno znao za sve to što se dešava", kaže Vojinović.

Akteri se optužuju za prekršaje i izvršenje krivičnih dela. Tužilaštvo za organizovani kriminal odgovorio je portalu Nova.rs da ovi istupi nemaju snagu dokaza, kao i da je ono što je rekla u intervjuu pred sudom Hrkalović prećutala.

"Tokom istražnog postupka okrivljena Dijana Hrkalović se branila ćutanjem, dok je na glavnom pretresu iznela odbranu, uz odbijanje da odgovara na pitanja tužioca.“ ..."istupanje okrivljenih u javnosti, van sudnice, i iznošenje sopstvenog viđenja događaja za koje su optuženi je postalo gotovo uobičajena praksa"..."Takva istupanja nemaju nikakvu dokaznu snagu niti se mogu smatrati relevantnim i verodostojnim za krivični postupak pred sudom", navelo je Tužilaštvo u odgovoru.

Svi uključeni u ovu sagu, kao i najviši predstavnici države ponavljaju da veruju u institucije i prepuštaju im da urade svoj posao. Posao za institucije možda će uskoro dodati Vladimir Đukanović koji je već najavio novo obraćanje.

Komentari

Vaš komentar