Nastavljena blokada, ratari ne odustaju i zahvaljuju Novosađanima na podršci

Vesti 13. avg 202209:44 > 12:45 59 komentara
N1

Od jutros je blokiran deo Bulevara Mihajla Pupina u Novom Sadu, od silaska sa Varadinskog mosta do Skupštine grada. Kako su nam potvrdili, poljoprivrednici su u blokadi do daljeg, odnosno dok se ne usaglase i dok se svi zahtevi ne objedine i ispune.

Ratari su u petak uveče rekli da nije postignut dogovor sa predstavnicima vlasti, a da Vlada Srbije i Ministarstvo poljoprivrede „nisu hteli ni malo da popuste“, piše 021.

Za sada nema najava da će se blokada proširiti. Ratari kažu i da se zahvaljuju Novosađanima na podršci i strpljenju.

Ratari su pozvali policiju i komunalne službe da rade svoj posao. Oni su se za portal 021.rs požalili da saobraćajna policija više nije tu da brine o protoku saobraćaja u ulicama oko dela grada koji je blokiran, dok komunalci, iako su im doneli dva dodatna kontejnera, sada ne dolaze da ih isprazne.

Poljoprivrednici su zbog toga pozvali policiju da dođe kako bi regulisala saobraćaj, jer iako protest traje pet dana, i dalje dosta građana ne zna za blokade, pa dolazi do nepotrebnih rasprava.

Jedan od ratara Đorđe Grujić rekao je za 021.rs da pozivaju i gradske komunalne službe, prvenstveno Čistoću, da dođu i odnesu smeće iz dela Bulevara Mihajla Pupina koji je blokiran, jer oni sakupljaju i odlažu otpad, ali su kontejneri sada prepuni.

Kako se portal 021 uverio, pored više podzemnih kontejnera na Bulevaru Mihajla Pupina počele su da se prave gomile, a i korpe za otpatke su uglavnom prepune. Kod dela gde se nalaze poljoprivrednici skoro da nema otpadaka na ulici, sem opušaka i vidi se da se trude da sve održe što čistije. Takođe, reporteri portala nisu primetili nijednu patrolu policije koja kao da je nestala u poslednja dva dana iz centra, sem stražara ispred Banovine.

Poljoprivrednici, izmedju ostalog, zahtevaju otkupnu cenu suncokreta od minimum 700 evra po toni, subvencije za gorivo i regresiranu kupovinu mineralnog djubriva.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare