Narodna stranka otvorila kancelariju za zaštitu prava građana u Kragujevcu

Vesti 03. dec 202111:401 komentar
Podeli:
Izvor: Milan Nikić

Narodna stranka otvorila je u petak u Kragujevcu "Narodnu kancelariju za zaštitu prava građana", koja će nuditi besplatnu pravnu zaštitu.

Pročitajte još:

„Kancelarija će biti servis za zaštitu vitalnih prava i interesa građana, naročito u odnosu prema organima javne vlasti. Ona prestavlja emanaciju etosa Narodne stranke da političari i političke organizacije treba da služe građanima, a ne građani političarima“, rekao je na konfererenciji za novinare Uroš Đokić, potpredsednik Izvršnog odbora Narodne stranke.

Prema njegovim rečima, sve je kulminiralo u Šapcu, kada je „nenarodna vlast pokušala da od bageriste bez dozvole za upravljanje teškim mašinama napravi žrtvu „.

Prema rečima Predraga Delića, predsednika kragujevačkog odbora Narodne stranke, građanima je preko potrebna besplatna pravna zaštita.

„U situaciji kada je ogroman broj građana suočen svakodnevno sa brojnim nepravdama u iskvarenom sistemu koji ne funkcioniše, Narodna kancelarija je tu da pruži besplatnu pravnu pomoć građanima čija su prava ugrožena“, rekao je dr Predrag Delić.

Narodna kancelarija se na nalazi na trećem spratu TPC Radnički u Kragujevcu, a građane će primati advokati Milorad Vučković i Petar Milojević.

U Srbiji funkcionišu odranije dve Narodne kancelarije, stranke koju vodi Vuk Jeremić – u Beogradu i Nišu.

Komentari

Vaš komentar