Narodna stranka odbacila dokument evropskih posrednika o izbornim uslovima

Vesti 10. sep 202120:3016 komentara
Podeli:
narodna stranka, narodna stranka logo
Izvor: N1

Predsedništvo Narodne stranke odlučilo je večeras na sednici u Kragujevcu da odbaci dokument posrednika Evropskog parlamenta u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima.

„Narodna stranka ostaje pri zahtevima iz platforme koju je ranije dostavila evropskim posrednicima, a u kojoj su izneti konkretni predlozi za poboljšanje izbornih uslova“, navedeno je u saopštenju Narodne stranke.

Pročitajte još:

Dodaje se da Narodna stranka „ostaje privržena naporima da se kroz dijalog izađe iz ustavne i političke krize u koju je Srbiju uveo režim Aleksandra Vučića“.

„Konkretni predlozi će ponovo biti dostavljeni evropskim posrednicima, nakon konsultacija sa partnerima iz prošlogodišnjeg bojkota“, saopštila je Narodna stranka.

Prethodno je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio da fer i slobodni izbori nisu na vidiku, ali da „stvar još ne bi trebalo preseći, okrenuti glavu i preduzeti radikalne korake, nego je potrebno sačuvati strpljenje i još jednom pokušati da se mirnim putem dođe do poboljšanja izbornih uslova, koliko god to danas izgledalo malo verovatno“.

Komentari

Vaš komentar