Gajić: Tužilac ima osnova da zatraži pritvor Koluviji zbog intervjua Đukanoviću

Vesti 04. okt 202113:55 > 13:56 5 komentara
printscreen

Narodna stranka ocenila je da tužilac u slučaju "Jovanjica 2" ima osnova da zatraži da se prvooptuženom Predragu Koluviji ponovo odredi pritvor, iz kojeg je nedavno pušten, zbog intervjua koji je, kao novinaru, dao svom advokatu Vladimiru Đukanoviću.

„Prekršana je zabrana uticaja na svedoke i uznemirenje javnosti. Šta bi se desilo da tužilac zatraži ponovo pritvor za Koluviju, ali ne verujem da će se to desiti“, rekao je šef Pravnog tima Narodne stranke Vladimir Gajić na konferenciji za novinare.

Đukanović je intervjuisao Koluviju nakon što mu je pre nekoliko dana ukinut zatvorski i određen kućni pritvor.

Povezane vesti

On je rekao da Đukanović nije prekršio odredbe tima što brani Koluviju, iako je kao predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe i član pravosudnih tela koja utiču na izbor sudija i tužilaca, ali to predstavlja sukob interesa.

Prema rečima Gajića, „u odbranu“ Koluvije uključio se i predsednik države Aleksadar Vučić, iz Ujedinjenih arapskih emirata i pri tome „bagatelisao za šta se vlasnik ‘Jovanjice’ tereti služeći se neistinom“.

Kako je rekao, Vučić je naveo nauporedivo manju količinu droge od one za koju je Koluvija optužen da je uzgajao, a reč je zapravo „o 4,5 tone proizvedene marihuane i 65.000 njenih stabljika“.

Napominjući da su u slučaju „Jovanjica 2“ optuženi i neki pripadnici bezbednosnih službi on je rekao da je „tradicija u Srbiji da je Bezbednosno informativna agencija (BIA) neprikladno povezana sa drogom“.

„Ako se sećate u sefu BIA je, posle 2000 godine, nadjeno 600 kilograma heroina, ali za to niko nije odgovarao“, rekao je Gajić, podsećajući na podatak koji se čuo prilikom suđenja za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

„Odluka o izborima zavisi od razgovora sa DS i SSP“

Narodna stranka saopštila je da se može očekivati da ubrzo donese odluku povodom predstojećih izbora i da je sada još uvek na snazi odluka o bojkotu.

„Odluka zavisi od razgovara sa našim glavnim partnerima, Demokratskom strankom (DS) i Strankom slobode i pravde (SSP)“, rekao je Gajić.

Kako je rekao, „u tom trilingu opozicija treba da donese odluku“.

„Mislim da će se u narednih nekoliko dana videti šta nam je činiti. Da li treba istrajati u tome da ne dopustimo režimu da organizuje još jedne nelegalne izbore ili da se borimo bez obzira na uslove koji ne postoje. Ja mislim da ih Vučić nikad neće dati“, rekao je Gajić.

On je rekao da se vidi da su mnogi nestpljivi i već doneli odluku da izlaze na izbore bez obzira na sve, navodeći da je problem toliko izjašnjavanje unapred jer „ispada da ne smetaju uslovi i da Vučić ne mora ni na jedan da pristane“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare