Narodna stranka ide na dijalog o izbornim uslovima, ali sa malim očekivanjima

Vesti 08. jul 202112:33 > 13:18 8 komentara

Narodna stranka će učestvovati u dijalogu o izbornim uslovima koji počinje sutra uz posredovanje evroparlamentaraca, najavio je predsednik te stranke Vuk Jeremić.

„Naša očekivanja generalno su mala, jer toliko toga treba popraviti u Srbiji“, rekao je Jeremić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Prema njegovim rečima, „ako eventualno nešto bude i dogovoreno, pitanje je na koji način će to moći da se isprati i eventualno sprovede u delo“.

„Narodna stranka još nije donela odluku da li će učestvovati na izborima koji će eventualno biti naredne godine“, rekao je Jeremić.

Dokumentacija za brutalni revanšizam po zakonu

Jeremić je rekao i da je pažnja većine evropskih lidera usmerena na druga pitanja, a ne na uspostvaljanje vladavine prava u Srbiji.

Kako je dodao, aktivnosti te stranke biće više posvećene pravljenju dokumentacije o „nepočinstvima“ ove vlasti za „dan posle“ da bi sprovela „sveobuhvatni, brutalni revanšizam po zakonu“.

On je rekao da je s približavanjem izborne godine vlast „ispalila hitac“ u Narodnu stranku ali će njeni predstavnici još odlučnije braniti prava građana.

To je, naveo je, usledilo ubrzo nakon što su njeni funkcioneri predsedniku države Aleksandru Vučiću u Predsedništvu „skinuli masku nepobedivosti koju pokušava da stavi na sebe“.

Pravosuđe je izvršni organ SNS

Kako je objasnio Jeremić, pravosuđe je kao „izvršni organ Srpske napredne stranke“ osudilo predsednika novosadskog odbora Narodne stranke Boru Novakovića na šest meseci zatvora uslovno na dve godine, zbog incidenta u Vrbasu od pre tri godine kada je protestvovao što se članu Narodne stranke uklanjala bašta kafića.

Šef pravnog tima Narodne stranke advokat Vladimir Gajić je objasnio da je Novaković probao da speči da policija privede člana stranke, kada je došlo do guranja sa policijom, dodajući da se ubrzo potvrdilo da je odluka o uklanjanju bašte bila nezakonita.

Novaković neće ćutati

Novaković je naglasio da vlast pokušava da ga zaplaši jer sve što uradi može da kvalifikuje kao krivično delo i odvede ga u zatvor, ali „neće ćutati već će još glasnije govoriti“.

„Andrej Vučić upravlja političkim procesima u Novom Sadu i Vojvodini, a Zvonko Veselinović kriminalnim. Oni sprovode teror i to mora da prestane“, naglasio je Novaković.

Govoreći o „urbanističkom divljanju“, on je rekao da je za „Novi Sad na vodi predviđeno 2,5 miljardi evra i da se „iz aviona vidi šta vlast hoće“, a „građani su zgroženi onim što se dešava“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare