Nakon protesta građana postavljanje saobraćajne signalizacije u Novom Sadu

Vesti 24. jun 202120:20 > 20:24 1 komentar

Iz Novog Sada dolazi primer kako građanski aktivizam može da urodi plodom. Meštani Petrovaradina najavili su protest zbog preopterećenog saobraćaja i loše saobraćajne signalizacije u tom delu grada.

Čelnici grada i novosadskog MUP-a sastali su se inicijatorima skupa i već danas počeli da ispunjavaju njihove zahteve – farbanje i postavljanje saobraćajne signalizacije. Neposredan povod za današnje okupljanje bila je saobraćajna nezgoda koja se desila početkom meseca, kada je stradala 21-godišnja devojka. To nije prva nezgoda sa tragičnim ishodom. Meštani Petrovaradina godinama su apelovali na grad da reši problem, a reakcije nadležnih nije bilo.

„Manjak signalizacije imamo na nekim mestima gde mi smatramo da bi dobrodošla, tako da smo to predložili, oni su nas saslušali, i rekli da će raditi na tome.  Mi smo svesni da to ne može da se završi za 24 časa, postoji procedura, proces, mora zahtev da se napiše, i oni moraju da idu svojim tokom da bi završili kako treba. Bićemo strpljivi“, navodi Milica Mihajlović, meštanka Petrovaradina.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare