Nakon priloga N1, inspekcija zabranila radove kojima su zazidani ulazi u kuće

Vesti 19. avg 202110:10 > 10:13143 komentara
Podeli:
glamočka zvezdara inspekcija
Izvor: N1

Posle emitovanja priloga N1, gradska građevinska inspekcija izašla je na teren u Glamočkoj ulici na Zvezdari, gde su zbog radova zasad nepoznatog investitora, izlazi i ulazi u pojedina domaćinstva gotovo zazidani.

„Inspekcija je jutros izašla na teren, snimili su situaciju i fotografisali sve. Rekli su nam da je nemoguće imati dozvolu za ovakve radove. Gradilište su zatvorili, ogradili su ga trakom i postavili obaveštenje o tome. Investitor radova se nije pojavio, već samo izvođač radova sa radnicima koji rade na izgradnji zida“, kaže za N1 Bojana Samardžić, stanovnica Glamočke ulice.

Dodaje i da su zbog cele situacije ona i njene komšije zabrinuti, jer ne znaju šta će biti konačno rešenje. Iako je gradilište zatvoreno, stanovnici Glamočke i dalje ne mogu normalno da priđu svojim domaćinstvima, jer nelegalno izgrađeni zid još nije porušen.

„Danas u 16 časova ćemo organizovati protest, jer ne može Grad Beograd da prodaje ulicu kao njivu treće klase, koja postoji više od 60 godina“, navela je Samardžić.

Podsetimo, redakciji N1 obratili su se stanari Glamočke ulice, ukazujući na to da su nepoznati ljudi počeli da grade zid i da su pojedinim komšijama zatvorlili ulaze i izlaze iz kuća.

N1 se povodom radova u Glamočkoj, pored građevinske inspekcije, obratio i opštini Zvezdara i zameniku gradonačelnika Goranu Vesiće, ali odgovora još nema.

Komentari

Vaš komentar