Nakić: Monstruozne objave na Fejsbuku o romskoj deci, nadležni da reaguju

Vesti 15. jan 202112:03 > 12:12 0 komentara
N1 info

Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić danas je najoštrije osudio monstruozne objave na društvenoj mreži Fejsbuk i pozvao nadležne organe da u najkraćem mogućem roku reaguju i odgovorne privedu pravdi

U saopštenju se navodi da je „izvesni Milan Nikolić na svom Fejsbuk profilu objavio niz skandaloznih objava o Romima, kao i monstruoznu najavu bludnih radnji sa romskom decom koja se zbog pandemije kovid-19 nalaze u karantinu“.

pročitajte još

„Ovakva osoba pod hitno mora da bude privedena pravdi i upućena na psihijatrijsko veštačenje, jer očigledno predstavlja opasnost za svoju okolinu i naše društvo. Takvi nisu dostojni ljudske vrste i zaslužuju svaki prezir“, istakao je Nakić.

Nakić je naveo da Nacionalni savet romske nacionalne manjine traži od svih nadležnih institucija, u prvom redu od Ministarstva unutrašnjih poslova, da odmah reaguju i spreče širenje neprimerenih i vulgarnih napada na romsku zajednicu na internetu.

On je istakao da je neophodno da se stane na put ovakvom ponašanju i zaštite prava i bezbednost sve dece u Srbiji.

Nakić je apelovao na poverenika za zaštitu ravnopravnosti i ministarstva za ljudska i manjinska prava i trgovine, turizma i telekomunikacija da učini sve i pravovremeno reaguju kako bi se sprečilo vređanje, govor mržnje i verbalno i fizičko nasilje prema svim građanima, pa i Romima koji su takvim napadima svakodnevno izloženi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!