Najteža nedelja u Kraljevu od početka epidemije, popunjena kovid bolnica

Vesti 13. mar. 202108:39 > 10:129 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Sva je prilika da su kraj prošle i sedmica za nama bile najteže od izbijanja epidemije u Kraljevu, javlja RTS. Samo u toku ove nedelje je 583 novozaraženih. U kovid bolnici je 67 pacijenata, od koji je deset na intenzivnoj nezi. "Nažalost, imamo veliki broj smrtnih slučajeva", kaže koordinator bolnice, dr Milan Parezanović.

Od 8. marta u kovid bolnici je preminulo 12 pacijenata, oni su iz Kraljeva, a dva pacijenta bila su iz drugih sredina.

U opštoj bolnici Studenica rečeno je da su preminuli pacijenti u starijem životnom dobu sa hroničnim problemima ili takvim zdravstvenim tegobama koje su samo podstakle koronavirus.

povezane vesti

„Nažalost, imamo veliki broj smrtnih slučajeva, naiđe neki dan kada imamo veći broj. Sve su to teški bolesnici, sa dva ili tri komorbiditeta, uz njihove godine, uz bolest koja je uznapredovala, kada prvi put dođu kod nas, tako da nažalost bude i toga. Hospitalizovani pacijenti se šalju u kovid bolnicu Kruševac. Sa dr Radmilom Jankovićem iz Niša uvek imamo saradnju. Za svakog bolesnika kada procenimo da treba da ga pošaljemo u tercijarnu ustanovu, nismo imali problem da šaljemo tamo. Pojedinačne bolesnike slali smo i u ‘Dr Dragiša Mišovič‘ i u Kragujevac, ali uglavnom u Kruševac šaljemo“, kaže za RTS koordinator bolnice, dr Milan Parezanović.

Popunjena je kovid bolnica u Kraljevu. Privremeno je otvoreno i odeljenje pneumofiziologije sa nekih 30 postelja.

Izvor:RTS

Kraljevo je jedan od gradova gde će moći da se vakcinišu i osobe starije od 60 godina koje se nisu prijavile za imunizaciju putem portala eUprave.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar