Načelnik Milenković traži od vrha policije odobrenje da se obrati javnosti

Vesti 04. jul 202216:14 > 21:19 146 komentara
MUP Srbije

Načelnik Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga Slobodan Milenković zatražio je odobrenje ministra i v.d. direktora policije da se obrati javnosti, saopštio je njegov pravni zastupnik, advokat Zdenko Tomanović.

Osveta inspektorima zbog otkrivanja učešća pripadnika vojnih i civilnih bezbedonosnih službi u aferi Jovanjica nastavlja se orkestriranom kriminalizacijom načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije, preko propagadnih glasila vladajućih političkih i bezbednosnih struktura, navedeno je u saopštenju advokata Zdenka Tomanovića, pravnog zastupnika inspektora Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića.

Povezano:

„Usmeravanjem pažnje javnosti na neistine i uvrede, očekujući širu solidarnost u kreiraju profesionalne i lične diskvalifikacije inspektora, centri moći pozivaju svoje pristalice na sve aktivnosti protiv onih koji su otkrili Jovanjicu. Time nameću stav da zakon i pravo nisu uvek neophodan instrument postupanja institucija te da je potrebno žrtvovati zakonito postupanje inspektora“, navodi Tomanović.

On konstatuje da nadležno tužilastvo „ne vidi svoju nadležnost, da u interesu javnosti i spokojstva građana Srbije, zaštiti sopstveni kredibilet i podigne nivo samopoštovanja te javno podrži postupanje inspektora Milenkovića i Mitića na čijem radu je tužilaštvo baziralo dokaze u dve optužnice“.

Ali zato, kako dodaje, načelnik Milenković zbog zaštite profesionalnog i ličnog dostojanstva i časti, kao i zaštite svojih kolega koji su zbog primene zakona u borbi protiv droge založili svoje živote, podnosi u skladu sa Zakonom zahtev ministru i v.d. direktora policije, da dobije odobrenje da se obrati javnosti.

„Načelnik Milenković želi da javno demantuje sve iznete neistine i iznese istinu i podseti da afera Jovanjica nije proizvod tzv. podmetanja ni nezakonitih radnji policije, već partnerstva dela vojnih i civilnih bezbednosnih struktura i pojedinaca, koje se, prema stavu policajaca, nalaze u zoni kriminala“, ističe Tomanović u pisanoj izjavi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare