Na sednici Skupštine Srbije o Ponošu, poslanik SNS kaže da je „uništio vojsku“

Vesti 02. nov. 202111:2728 komentara
Podeli:
Izvor: N1 (arhiva)

Poslanici Skupštine Srbije su se, koristeći pravo da postave pitanja nadležnima, pozivali na koalicioni sporazum sa Srpskom naprednom strankom, uz podsećanje šta je sve dogovorila sa strankama manjina, a bilo je i kritika opozicije, posebno Zdravka Ponoša iz Narodne stranke.

Poslanik Srpske napredne stranke Uglješa Mrdić rekao je da u trenucima kad vlada i predsednik Srbije beleže nove rezultate, opozicija traži podršku iz sveta za rušenje vlasti Aleksandra Vučića.

Pročitajte još

Mrdić je rekao da Vučića najviše kritikuje Zdravko Ponoš koji je, naveo je, „uništio vojsku Srbije i najslabija je bila kada je on bio na čelu vojske“, zatim Vuk Jeremić „koji je bio najgori ministar“ i Dragan Đilas, „koji je bio najgori gradonačelnik Beograda“.

Poslanik je navodio afere o kojima, kako je kazao, vode istrage u MUP i ocenio da Đilas i njegovi saradnici „nikad neće doći na vlast jer ih narod neće“.

Poslanik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir pitao je kada će biti pušten gasovod do Novog Pazara i Tutina koji je dogovoren koalicionim sporazumom, a istakao je i važnost boljeg snabdevanja električnom energijom.

„Kada budemo rešili problem energije, rešićemo i problem demografije i investicija“, rekao je Tandir.

Akoš Ujhelji iz Saveza vojvođanskih Mađara takođe se pozvao na koalicioni sporazum sa SNS i naveo najvažnije projekte koji su dogovoreni. Poslanik je pitao nadležno ministarstvo u kojoj su fazi pripreme izgradnje puteva na području Subotice i Kanjiže i nabrajao još nekoliko putnih deonica koje su dogovoreni.

Poslanik SPS Đorđe Milićević na početku je zamolio predsedavajuće da poštuju Ustav.

„Pre svega Sandžak ne postoji, postoji Raško upravni okrug, ubeđen sam da će pitanja energetike o kojima je pitao kolega biti rešena po koalicionom sporazumu“, rekao je Milićević obraćajući se Tandiru.

Milićević je u nastavku izrazio nadu da će novi komandant Kfora, general Ferenc Kajari koji je došao iz Mađarske, umeti da sagleda pravo stanje u pokrajini, a umesto pravog pitanja pružio je podršku državnom rukovodstvu da štiti Kosovo i Metohiju.

Komentari

Vaš komentar