Seksualno zlostavljanje, uz osmehe na Pinku, postalo oružje za politički obračun

Vesti 24. jan 202119:53 > 21:15 47 komentara

Kako je slučaj seksualnog zlostavljanja koji su mlade glumice Milena Radulović, Iva Ilinčić i još nekoliko devojaka pokrenule protiv vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića, i koji je u jednom momentu ujedinio Srbiju kada je reč o osudi nasilja nad ženama, u jutarnjem programu Pinka, ipak, postao oružje za politički obračun?

Specijalni savetnik ministra policije, inače advokat Svetozar Vujačić kaže da je medijskim izveštavanjem o žrtvama ugrožena pretpostavka nevinosti osumnjičenog Aleksića. I dok veći deo društva pozdravlja oglašavanje žrtava, ono je u studiju Pinka naišlo na podsmeh.

„Ovde kako je počelo, može se javi neko ko je umro da bude svedok“, rekao je Vujačić.

Vulinov specijalni savetnik Vujačić iskoristio je temu o seksualnom zlostavljanju žena i da se, gostujući na Pinku, obračuna sa opozicionom političarkom Marinikom Tepić.

„Marinika Tepić, ona je poznata da podnosi krivične prijave svaki dan i njena ciljna grupa su Andrej i Aleksandar Vučić. Po njoj, taj Andrej ima sve u Vojvodini, ja ne isključujem mogućnost da će Marinika da prijavi Andreja da je silovao“, rekao je Vujačić.

– Nemojte joj davati ideju!

„Ne da bi dokazala, već zbog publiciteta i rušenja ugleda Andreja“, dodao je Vujačić.

Marinika Tepić odgovara da ona ne podnosi lažne prijave kao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević protiv Aleksandra i Andreja Vučića, „da bi ih spasio iz optužnice za slučaj proizvodnje marihuane „Jovanjica““. Tepić dodaje da je izjavu savetnika ministra policije shvatila kao zastrašivanje.

„Osećam se kao meta, zato što sam žena, i to u jeku ovih tragedija Milene Radulović i ostalih tragedija koje su potresle celu Srbiju zbog seksualnog zlostavljanja. Relativizacija cele ove tragedije je dodatno problematična, jer ovo poručuje neko ispred organa kom sutra druge žene treba da prijave zlostavljanje. Pitam se naravno… Sutra treba da prijavim neki problem ovakvom organu ili čoveku čijeg ministra on savetuje“, navela je Tepićeva.

Zbog onoga što je o opozicionoj političarki izgovorio savetnik Ministarstva unutrašnjih poslova, ali i zbog reakcija voditelja u studiju, reagovao je i predsednik stranke Slobode i pravde u kojoj je Tepićeva potpredsednica.

„Sram da vas bude sve u studiju i sve koji vam daju mogućnost da na nacionalnoj frekvenciji ovako govorite o silovanju, da vređate Mariniku, ali i sve žene, sve žrtve tako strašnog zločina. Sram da bude i članove REM-a i UNS i sve koji na ovakve stvari ćute i okreću glavu“, napisao je na Tviteru Dragan Đilas.

Stranka slobode i pravde traži od Regulatornog tela za medije momentalno sankcionisanje Televizije Pink zbog, kako navode, manipulisanja ljudskom patnjom, izrugivanja žrtvama seksualnog nasilja i širenja mržnje prema ženama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare