Na Jarinju do 13 h izrečeno 40 opomena zbog KM tablica

Kosovska policija je do 13 sati na administativnom prelazu Jarinje uručila 40 opomena vozačima koji su na sever Kosova i Metohije ušli vozilima sa KM tablicama, javio je Kosova pres.

Pročitajte još:

Kosovski portal navodi da su duž magistralnog puta Mitrovica – Leposavić – Jarinje na više lokacija primetna vozila Kfora, a pripadnici Euleksa stoje na samom prelazu Jarinje.

Kosovski mediji su objavili da u akciji izricanja opomena ne učestvuju pripadnici Kosovske policije region Sever, koji su uglavnom svi srpske nacionalnosti.

Kosovska policija od ponoći vozačima sa KM tablicama na svim administrativnim prelazima na Kosovu uručuje opomene kojim ih pozivaju da svoje automobile preregistruju na RKS tablice. Opomene se izriču i vozačima koje policija zatekne u unutrašnjosti Kosova, javlja Agencija Anadolia.

Vozač automobila sa KM tablicama sa Kosova Almir Đafke, kojem je jutros kosovska policija izrekla pisanu opomenu, rekao je za Anadoliju da bez obzira na to neće izvršiti preregistraciju automobila.

“Prilikom prelaza na Jarinju kosovski policajac mi je izrekao opomenu i dao mi ovo pisano upozorenje. Rekao mi je da imam rok od tri nedelje da izvršim preregistraciju inače će mi pisati kaznu od 150 evra. Odluku sam doneo i neću preregistrovati svoj automobil, a šta ću sa vozilom, to ću da vidim“, rekao je Đafke.

Zabrana korišćenja KM tablica na Kosovu biće realizivana u četiri faze, a prva je počela u ponoć i odnosi se na izricanje opomena. Ova mera trajaće 21 dan, a nakon toga počeće izricanje novčanih kazni u iznosu od 150 evra. U trećoj fazi koristiće se takozvane privremene registarske oznake, a od 21. aprila prema odluci Vlade Kosova biće zabranjene srpske registarske oznake KM, PE, ĐA, PR, GL, UR, PZ i DA koje izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare