Na groblju Zejtinlik obeležena godišnjica proboja Solunskog fronta

Vesti 25. sep 202113:17 13 komentara
Darija Kisić Tepavčević
FoNet/Kabinet

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević predvodila je u kompleksu srpskog Vojnog groblja Zejtinlik u Solunu, državnu komemorativnu svečanost polaganja venaca i odavanja pošte srpskim vojnicima povodom 103 godine od proboja Solunskog fronta.

Kisić Tepavčević je na Vojnom groblju Zejtinlik razgovarala sa višedecenijskim čuvarom tog groblja Đorđem Mihailovićem, kome je uručila zlatnik sa likom Svetog Đorđa i natpisom „Zahvalna Srbija“, istakavši njegov nemerljiv doprinos očuvanju sećanja na proboj Solunskog fronta i na stradale srpske vojnike, koji počivaju na Zejtinliku.

„Vaša zemlja vam je beskrajno zahvalna na svemu što činite. Hvala vam što mlade generacije učite i podsećate na veliku žrtvu koju je srpska vojska podnela upravo da bismo mi danas živeli u miru i slobodi“, rekla je Kisić Tepavčević.

FoNet/Kabinet

Komemorativnoj svečanosti na Vojnom groblju Zejtinlik prisustvovao je i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske (BiH) Duško Milunović.

Poštu srpskim vojnicima odale su i delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, delegacija Generalnog konzulata Srbije u Solunu, predstavnici udruženja opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare