N1 u OŠ „Laza Kostić“: Dojavu dobili na službeni mejl, deca na času na otvorenom

Vesti 16. maj. 202209:38 > 10:0410 komentara
Podeli:
Izvor: N1

"Mi smo dobili mejl na službenu adresu škole, sa obaveštenjem da je postavljena bomba", izjavila je za N1 direktorka Osnovne škole "Laza Kostić" u beogradskom bloku 23 Dubravka Tomić. Kaže da su se organizovali i da su neka deca sa nastavnicima na otvorenom, a u učionice će se vratiti kada se bude utvrdilo da je bezbedno.

Ekipa N1 je u Osnovnoj školi „Laza Kostić“ u bloku 23 zatekla nekoliko pripadnika policije, dvorište puno dece i roditelje i nastavnike.

POVEZANE VESTI

Oni su rekli da nisu ni stigli da uđu u školu, tako da su deca ostala ispred ili su otišla kućama.

„Nama je dospeo mejl na službenu adresu škole, sa obaveštenjem da je postavljena bomba, škola je postupila po uputstvima ministarstva, obavestili smo školsu upravu, ministarstvo, i dobili instrukcije da deca ne ulaze u prostorije škole“, opisala je direktorka Tomić.

Kaže da su se nastavnici organizovali.

„Mi imamo mlađe učenike, dosta boravaka, organizovali smo se, određene grupe su izašle iz školskog dvorišta, naši učenici su sa učiteljima, imaju ambijentalnu nastavu, odnosno, putujuću učionicu smo organizovali, druže se u prirodi i nastava će se održavati do trenutka povratka u škole“, rekla je.

Prema njenim rečima, kada specijalne ekipe budu došle, proverile školu i utvrdile da je ona bezbedna, tada će se đaci vratiti u školske klupe.

„Ako nam dozvole uslovi i jedinice utvrde da nema opasnosti, mi ćemo se vratiti uz njihovu dozvolu“, kazala je Tomić.

Komentari

Vaš komentar