Uzrok smrti Vladimira Cvijana davljenje u reci

Vesti 16. mar 202118:45 > 22:51136 komentara
Vladimir Cvijan
Izvor: YouTube/ Screenshot/ RTV Marš Valjevo

Kao uzrok smrti Vladimira Cvijana nadležni su zaveli davljenje u reci. Više javno tužilaštvo u Beogradu je večeras saopštilo da je njegovo telo pronađeno na desnoj obali Dunava i da je nakon toga naložena obdukcija, zajedno sa toksikološkom analizom, kako bi se utvrdio identitet preminulog lica i uzrok smrti.

Dežurni tužilac je. kako se navodi u saopštenju, obavešten da je „dana 5. januara 2018. godine, na 1164 km desne obale Dunava, u vodi, na rastojanju od oko 7 metara od obale“, zatečen, u tom trenutku NN telo muškarca, srednje životne dobi.

„Dežurni tužilac po službenoj dužnosti naložio je obdukciju leša, zajedno sa toksikološkom analizom, kako bi se utvrdio identitet preminulog lica i uzrok smrti. Nakon dostavljanje izveštaja policije i obdukciomg zapisnika, sa toksikološkim analizama, utvrđen je dentitet preminulog – Vladimir Cvijan, rođen 1976. godine, koje lice je preminulo usled utapanja. Na telu pokojnog nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na mehaničke povrede, a iz rezultata toksikološkiih analiza moglo se zaključiti da ne postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično delo.
Kako nije postojala bilo kakva indicija koja bi ukazivala na izvršenje nekog krivičnog dela, predmet je arhiviran 2018. godine“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Povezano:

Tužilaštvo je, s obzirom na interesovanje javnosti, pojasnilo i svoja ovlašćenja u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku, odnosno da nalaže obdukcije u svakom slučaju kada okolnosti pod kojima je smrt nastupila ne isključuju mogućnost da je ona nastupila u vezi sa eventualnim izvršenjem krivičnog dela, a obdukcija je obavezna ukoliko je identitet osobe nepoznat.

„U praksi su to situacije kada policija obavesti dežurnog zamenika javnog tužioca da je preminulo lice srednje/mlađe životne dobi, a čije telo je pronađeno van njegovog prebivališta ili zdravstvene ustanove, pri čemu poznate činjenice u pogledu zdravstvenog stanja lica ne ukazuju jasno da je smrt posledica njegovog narušenog zdravstvenog stanja ili se radi o o događaju koji je posledica pada sa visine, samoubistva, utopljavanja i slično“, navodi tužilaštvo.

Takođe, u saopštenju se dodaje da u proseku na mesečnom nivou ovo tužilaštvo naloži između 50 i 60 obdukcija u sličnim situacijama, radi utvrđivanja uzroka smrti i identiteta preminulih lica. Takvi predmeti se nakon dostavljanja izveštaja i obdukciomg nalaza arhiviraju, kažu u tužilaštvu.

Vladimir Cvijan bio je funkcioner Srpske napredne stranke i narodni poslanik SNS, ali je 2014. napustio tu partiju.

Za vreme predsedničkog mandata Borisa Tadića obavljao je dužnost savetnika i generalnog sekretara predsednika Srbije.

Kao advokat, Cvijan je zastupao i osobe iz sveta kriminala poput Sretena Jocića poznatijeg kao Joca Amsterdam, bio je branilac i Ivana Pavlovića Ikera, optuženog za šverc kokaina.

Komentari

Vaš komentar