N1 saznaje: Uhapšen još jedan „vračarac“ u Crnoj Gori

MUP

Interpol Podgorica obavestio je Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije da je po međunarodnoj poternici lišen slobode V.S. (41), po naredbi Višeg suda u Beogradu radi krivičnog gonjenja zbog zločinačkog udruzivanja i pomoći pri izvršenju teškog ubistva.

Pročitajte još:

Radi se o još jednom navodnom članu takozvanog „vračarskog klana“, potvrđeno je u tužilaštvu za N1.

Uhapšen je po naredbi o sprovođenje istrage srpskog tužilaštva od 12. novembra, radi krivičnog gonjenja za zločinačko udruživanje i pomaganje u teškom ubistvu. Ta grupa se, kako je ranije saopšteno, tereti za najteža krivična dela. Biće priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici u dalju nadležnost, navela je Uprava policije Crne Gore u saopštenju.

U Srbiji je, podsetimo, određen pritvor za više od 30 pripadnika ove grupe, kojima se na teret stavlja više krivičnih dela.

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić izjavio je prošle sedmice da nema dovoljno dokaza da se protiv te organizovane kriminalne grupe podigne optužnica za pokušaj ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića, njegovog sina ili brata, ali da to ne znači da neće biti podignuta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare