Mural Ratku Mladiću oslikan na zgradi u novosadskom Novom naselju

Vesti 21. jan 202217:3181 komentara
Izvor: Screenshot YouTube/Radio 021

Mural posvećen Ratku Mladiću, nekadašnjem komandantu VRS i osuđenom ratnom zločincu, oslikan je u Ulici Mileve Marić na Novom naselju u Novom Sadu.

Kako prenosi 021.rs, veliki mural oslikan je na stambenoj zgradi na kraju ulice. Na muralu je ispisano i „Nek je tvojoj majci hvala“, kao i naziv kvarta u kom je oslikan – Šarengrad.

Kako su javili građani koji su se obratili redakciji 021.rs, mural je oslikan pre nekoliko dana. Oslikao ga je „srb 1389“, koji je autor još nekoliko sličnih murala u Novom Sadu.

Dodato je i obeležje „SK88“, što je skraćenica kojom se prepoznaju Srpski kojoti, navijači Fudbalskog kluba Mladost, koji se takmiči u Prvoj ligi Srbije.

Pojava murala posvećenog Ratku Mladiću ne predstavlja iznenađenje, s obzirom na to da su i u prethodnom periodu bila oslikavana slična dela na fasadama. Pažnju javnosti privukao je i mural Ratku Mladiću na stadionu Fruškogorca iz Sremske Kamenice, koji je u nekoliko navrata umrljan farbom.

Građani su se požalili da lokalne vlasti ne reaguju na njihove prijave, pa tako, na primer, nalepnica „Bulevar Ratka Mladića“ i dalje prekriva tablu s imenom Bulevara cara Lazara, i pored žalbi građana početkom decembra, kada su naveli da niko od nadležnih nije želeo da reaguje.

Komentari

Vaš komentar