MUP: Zlonamerna tumačenja pojedinih medija o Pravilniku o načinu ponašanja

Vesti 31. avg 202118:30 > 18:43 9 komentara
MUP Srbije
N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je u saopštenju da su "zlonamerna tumačenja pojedinih medija vezanih za Pravilnik o načinu ponašanja i ličnom izgledu policijskih službenika i drugih zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova".

Naime, kako navodi MUP u saopštenju, pomenuti Pravilnik donesen je 2018. godine, a „sada je dodatim tačkama u članu pet unapređen i detaljnije pojašnjen, a sve u cilju zaštite ugleda Ministarstva unutrašnjih poslova i samih policijskih službenika“.

Povezane vesti

„Apsolutno je netačna i neprimerena tvrdnja određenih medija da je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zabranio policijskim službenicima da budu aktivni na društvenim mrežama. Čudno je da su ti isti mediji reagovali na neprikladne fotografije, snimke i komentare pojedinih policijskih službenika i osuđivali ih, a da danas, kada Ministarstvo unutrašnjih poslova i Pravilnikom propisuje da takva ponašanja nisu dozvoljena napadaju MUP“, navodi se u saopštenju.

Kako navodi MUP u saopštenju, „odredbe same po sebi ne znače, kako neki mediji zlonamerno tvrde, da je policajcima zabranjena aktivnost na društvenim mrežama, već da su postovi, fotografije i snimci, koje su i ti mediji sami osuđivali i smatrali neprikladnim za uniformu, sada Pravilnikom definisani kao nedozvoljeni“.

Dodaje se da „svako može da koristi društvene mreže, ali ne i da koristi i zloupotrebljava oznake i sredstva MUP“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare