MUP: Zbog poplava kod Doljevca, Leskovca i Bojnika evakuisano više od 20 osoba

Vesti 11. jan. 202111:16 > 16:58
Podeli:
Izvor: N1 (ilustracija)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, sa specijalističkim timovima za spasavanje i rad na vodi angažovani su zbog povećanih padavina i topljenja snega na više mesta u Srbiji u pružanju pomoći ugroženom stanovništvu i eventualnom spasavanju, saopšteno je iz MUP.

Izlivanje Jugbogdanovačke reke i bujičnih potoka doprinelo je tome da polovina opštine Doljevac bude poplavljena, a da 23 stanovnika bude evakuisano, saopštio je načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović.

Prema njegovim rečima, „nezapamćena“ poplava nije odnela nijedan ljudski život, a materijalna šteta će se tek proceniti.

„Najugroženija su sela Orljane, Mekiš, Šainovac, Šarlinac i Belotinac, iz kojih su 23 žitelja evakuisana i smeštena kod rodbine i u Domu kulture u Doljevcu“, naveo je Babović.

On je kazao da su u evakuaciji meštana učestvovali Crveni krst iz Doljevca, policajci i vatrogasci iz Niša i Doljevca, a Crveni krst je obezbedio krevete, ćebad i hranu za evakuisane.

„Nišavski upravni okrug je u saradnji sa Okružnim štabom za vanredne siutacije formirao timove za saniranje posledica poplave i obezbedjivanje neophodnih pumpi za ispumpavanje vode“, kazao je Babović.

Dodao je da se situacija smiruje i da je voda u opadanju, dok se i dalje preduzimaju sve mere za sprečavanje i otklanjanje posledica od poplava.

Zbog izlivanja vodotokova, na teritoriji opštine Doljevac proglašena je vanredna situacija.

Poplave i kod Leskovca, Niša, Bujanovca

U naseljenom mestu Кacabać kod Bojnika evakuisane su dve osobe iz stambenog objekta, dve osobe iz vozila u naselju Pridvorica i dve osobe u selu Кosančić, od kojih je jedno nepokretno.

U selu Donji Bunibrod kod Leskovca, evakuisano je starija osoba iz stambenog objekta, a u toku je evakuacija starije žene u selu Badnjevac kod Žitorađe, gde je angažovan i Specijalistički tim za spasavanje i rad na vodi Sektora za vanredne situacije.

Na teritoriji Niša došlo je do izlivanja Suvodolskog potoka i Gabrovačke reke, kao i do izlivanja potoka u dvorištima kod Žitorađe i u okolnim selima, a vatrogasne ekipe prate situaciju na tom terenu.

U selu Levosoje kod Bujanovca izlila se reka Slatina, a upotrebom mehanizacije voda je preusmerena i sprečeno je plavljenje kuća. U Novom Naselju kod Bujanovca, nakon izlivanja Lopardinskog potoka, vatrogasci-spasioci vršili su crpljenje vode iz deset porodičnih kuća.

Komentari

Vaš komentar