MUP: Zavejanima na Goliji dostavljeni hrana i lekovi

Vesti 27. mar 202120:25 0 komentara
MUP Srbije

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, vatrogasno-spasilačkih jedinica Čačak i Ivanjica, dostavili su danas u saradnji sa lokalnom samoupravom hranu i lekove stanovništvu u zavejanim mestima na Goliji.

Uz pomoć kvadova sa gusenicama i motornih sanki, pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica obišli su stanovnike Devića i Srednje reke na Goliji, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić izjavio je da u domaćinstvima zavejanim snežnim nanosima uglavnom žive stariji ljudi lošeg zdravstvenog stanja, kojima je potrebna pomoć i do kojih je moguće stići uz pomoć kvadova sa gusenicama i motornih sanki.

MUP Srbije

Čaušić je podsetio da je MUP početkom godine nabavio deset takvih vozila, koja su izuzetno značajna u ovakvim situacijama, kao i pri prevozu medicinskog osoblja do bolesnih u nepristupačnim mestima.

Predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović rekao je da je situacija u zavejanim selima na Goliji izuzetno teška i lokalna samouprava čini sve da se organizuje i pomogne stanovništvu.

MUP Srbije

Zbog posledica obilnih padavina vanredna situacija je na snazi na teritoriji 11 lokalnih samouprava, delu teritorije Vranja i u deset opština: Vlasotincu, Vladičinom Hanu, Beloj Palanci, Babušnici, Crnoj travi i delovima teritorija opština Кnjaževac, Bosilegrad, Ivanjica, Surdulica i Trgovište.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!