MUP: Za četiri dana akcije kontrole više od 50 odsto vozača počinilo prekršaje

Vesti 08. apr. 202215:0711 komentara
Podeli:
Izvor: MUP Srbije

MUP Srbije je saopštio da je za prva četiri dana međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilu, više od 50 odsto vozača, koje je kontrolisala saobraćajna policija, počinilo prekršaje.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, kontrolisali su 33.229 vozila i otkrili 18.692 saobraćajna prekršaja, od kojih je 9.349 vozača prekršajno kažnjeno zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa“, stoji u saopštenju policije.

Najveći broj vozača nije koristio sigurnosni pojas na prednjem sedištu, njih 8.278, dok je zbog nekorišćenja pojasa na zadnjem sedištu prekršajna prijava podneta protiv 1.071 vozača.

„Zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu, sankcionisano je 297 vozača“, dodaje se.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, vezuju sigurnosni pojas i posebno vode računa o tome da decu prevoze na propisan način, jer time štite živote svojih najmlađih.

"Korišćenje sigurnosnog pojasa na prednjim sedištima smanjuje rizik od smrtnog stradanja za 40-50 odsto, a na zadnjem sedištu do čak 75 odsto", zaključuje se u saopštenju policije.

Komentari

Vaš komentar