MUP: Uhapšen još jedan član kriminalne grupe

Vesti 29. mar. 202221:074 komentara
Podeli:
Izvor: Shutterstock

U nastavku velike akcije Ministarstva unutrašnjih poslova, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Žandarmerijom, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su i M.V., devetnaestog člana organizovane kriminalne grupe, navodi se u saopštenju MUP.

Kako se navodi, pretresom stana u kojem neprijavljeno boravi M.V. pronašli su oko 5,5 kilograma opojne droge kokain i oko 4,5 litara amfetaminskog ulja. Takođe, pronađen i jedan ručni mikser, kuhinjska vaga i mašina za vakumiranje.

Policija je, navodi se u saopštenju MUP, pretresom stanova i drugih prostorija na 22 lokacije, koje su koristili pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, ukupno pronašla oko 6,5 kilograma kokaina, oko 13 kilograma marihuane, 4,5 litara najverovatnije amfetaminskog ulja, više komada vatrenog oružija i municije, više putničkih motornih vozila i novac u vrednosti oko 2.500.000 dinara.

MUP podseća da su prethodno pripadnici UKP SBPOK-a uhapsili 14 osoba, i jednog maloletnika, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom za maloletnike, dok se tri osobe već nalaze u pritvoru i biće obuhvaćene krivičnom prijavom, koja će biti podneta Tužilaštvu za organizovani kriminal, zbog izvršenja krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćena proizvodnja, držanje,nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U ovoj akciji uhapšen je L. M. zvani Lucifer, osumnjičen da je organizator ove kriminalne grupe, kao i V. O., B. M., L. M., P. V., L. O., S. M., M. T., S. S., A. K., L. G., U. B., M. P., A. K. i jedna maloletna osoba, dok se N. F., A. V. i V. N. već nalaze u pritvoru.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je „srpska policija i ovom akcijom pokazala da ispunjava data obećanja i da neće dozvoliti da se u Srbiji ikada više razvije kriminalna grupa kakva je bila kriminalna grupa Belivuk-Miljković“.

„Ispunjavamo dato obećanje, razbićemo svaku kriminalnu grupu i sve repove koje je iza sebe ostavio ovaj ozloglašeni klan. Svaki kriminalac je pod našim budnim okom i svaki će biti na meti srpske policije, uhapšen i procesuiran. Naši gradovi i ulice nisu i nikada neće biti sigurno mesto za njihove prljave poslove i zločine. Jasno ćemo im uvek staviti do znanja da su u našoj zemlji nepoželjni“, istakao je ministar policije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari

Vaš komentar