MUP: Uhapšen državljanin Avganistana nakon sukoba dve grupe migranata u Subotici

Vesti 03. jul 202210:16 > 12:07 21 komentara
TANJUG/ALEKSANDRA ORLIĆ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, uhapsili su državljanina Avganistana A. N. (26) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.

POVEZANE VESTI

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, sumnja se da je on u subotu ujutro učestvovao u sukobu između dve grupe migranata u šumskom pojasu u blizini mađarske granice kod Subotice, u kojem je šest osoba povređeno, dok je jedna smrtno stradala.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

Policija, kako kažu, nastavlja dalji rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi s ovim slučajem i identifikaciji ostalih lica koja su učestvovala u sukobu.

U naselju Makova sedmica na periferiji Subotice u subotu ujutru došlo je do oružanog obračuna među migrantima. Jedan migrant je podlegao povredama, a sedmoro je teško povređeno.

Komesar Komesarijata za izbeglice i migracije Vladimir Cucić potvrdio je u subotu za N1 da je došlo do oružanog sukoba, ali da ne znaju šta je uzrok okršaja, te da bi bilo neodgovorno spekulisati da je reč o krijumčarskim obračunima ili bilo kom drugom uzroku sukoba, i da se čeka da bude završena policijska istraga.

MUP je saopštio u subotu da među povređenima nema državljana Srbije, međutim novinar BIRN-a je došao do informacija da su povređeni i pojedini policajci. O tome se MUP nije oglasio.

O incidentu je u Novom danu dovorila reporterka N1 Ksenija Pavkov.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare