MUP: Uhapšen 21 huligan zbog napada na policiju za vreme Evroprajda

Vesti 10. okt 202211:53 41 komentara
MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su 21 pripadnika navijačkih grupa zbog sumnje da su naneli povrede dvanaestorici policijskih službenika 17. septembra kod Karađorđevog parka i pričinili materijalnu štetu na imovini Ministarstva unutrašnjih poslova veću od dva miliona dinara.

Kako je navedeno u saopštenju, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, po čijem nalogu je formirana Radna grupa čiji je zadatak bio da otkriju identitet osoba koje su učestvovale u napadu na policijske službenike za vreme održavanja Evroprajda, pohvalio je rad srpske policije i poručio da dok je on ministar unutrašnjih poslova niko neće nekažnjeno tući policajce.

Povezana vest

„Nasilje se neće tolerisati od koga god da dolazi. Nijedan policajac ne izađe na ulicu sa željom da nekoga povredi, a oni koji na ulicu izađu naoružani motkama i bakljama ne idu da se obračunavaju sa bilo kim drugim nego sa policijom. Moj zadatak kao ministra unutrašnjih poslova je da se svaki policajac sa posla vrati svojoj porodici živ, zdrav i nepovređen, a da javni red i mir budu sačuvani. Pre nego što napadnete policiju dobro razmislite o posledicama koje to donosi. Dok sam ja ministar unutrašnjih poslova niko neće nekažnjeno tući policiju“, poručio je ministar Vulin.

U današnjoj akciji uhapšeni su M. M, M. S, L. T, M. V, T. Z, D. M, N. G, Č. S, L. Č, M. I, V. V, J. J, M. Dž, J. R, N. M, Ž. R, G. B, I. Č, U. C, Lj. O. i T.B.

MUP
MUP
MUP Srbije
MUP Srbije
MUP Srbije

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, osumnjičenima je određeno zadržanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Policija je, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Beogradu, izvršila pretres na više desetina lokacija i tom prilikom je pronašla veću količinu pirotehničkih sredstava, palica, noževa, vatrenog oružja, opojnih droga i drugih predmeta krivičnih dela.

Protiv pojedinih lica biće podnete i krivične prijave zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija i neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, navodi se u saopštenju MUP-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare