MUP: Tokom pojačane kontrole saobraćaja otkriveno gotovo 7.000 prekršaja

Vesti 27. jun 202216:16 4 komentara
N1/arhiva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republika Srbije, Uprave saobraćajne policije, tokom proteklog vikenda su, kao što je najavljeno, sproveli pojačane aktivnosti kontrole saobraćaja, navodi MUP u saopštenju.

Kako se navodi, tokom vikenda, u kontroli saobraćaja bilo je angažovano više od 1.600 policijskih službenika, kontrolisano je više od 19.000 vozila i otkriveno je gotovo 7.000 prekršaja.

Saobraćajna policija isključila je iz saobraćaja 642 vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i 11 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Pored toga, 2.841 vozač je sankcionisan zbog prekoračenja brzine, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 1.500 vozača, odnosno putnika, a zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu sankcionisano je 20 lica.

Uprkos pojačanim aktivnostima saobraćajne policije u kontroli saobraćaja, čije je sprovođenje Ministarstvo unutrašnjih poslova unapred najavilo, navodi se, tokom prethodnog vikenda u Republici Srbiji dogodilo se 268 saobraćajnih nezgoda, u kojima je poginulo devet, a povređeno je 88 učesnika u saobraćaju.

Čak šest lica koja su izgubila život u saobraćajnim nezgodama ovog vikenda mlađa su od 20 godina, uključujući četvoricu mladića koji su poginuli u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u nedelju, 26. juna, u 2.30 časova kod Čačka, kada je vozilo u kome su se prevozili sletelo sa puta u korito reke Kamenice.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da povećaju opreznost i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju stanja bezbednosti saobraćaja na putevima. Takođe apelujemo na roditelje, odnosno staraoce, da ne daju deci na korišćenje mopede, motocikle i druga vozila pre sticanja zakonskog osnova za upravljanje“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare