MUP Srbije uskoro dobija tri „Super Puma“ helikoptera

Vesti 21. jun 202213:32 8 komentara
MUP Republike Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da će Srbija "veoma brzo" dobiti tri helikoptera "Super Puma", koji će biti opremljeni vedrima za gašenje požara.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Vulin je u Marseju obišao pripadnike Helikopterske jedinice MUP Srbije, koje se nalaze na letačkoj obuci za upravljanje tim helikopterima i istakao da MUP „može da se pohvali najsnažnijom helikopterskom flotom na čitavom Balkanu“.

Ministar je naveo da će novi helikopteri imati dvostruku namenu i da će, osim za gašenje požara, poslužiti i u „odbrani naše zemlje, kada je to potrebno“.

„Naši piloti i naši mehaničari su prošli sve obuke i čim helikopteri stignu u Srbiju, a biće to veoma brzo, moći će da ih koriste“, istakao je on.

Komandant Helikopterske jedinice MUP Nenad Nedić istakao je da je „Super Puma“ tip helikoptera koji „daleko premašuje kapacitete ostalih helikoptera koje MUP ima u svojoj floti“.

„Ovaj helikopter se izdvaja po tome što će se operativnost same jedinice i ministarstva daleko povećati, jer kapacitet vedra koje iznosi 4,5 tona daleko premašuje one kapacitete koje je ministarstvo nekada imalo“, naveo je Nedić i dodao da je broj ljudi koji mogu da se smeste u njega 22.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare