MUP Srbije odgovara Abazoviću: Ne tragamo za Kovačevićem jer nema poternice

Vesti 30. apr 202113:22 17 komentara
MUP Srbije
N1

MUP Srbije saopštio je da potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović raspolaže "lošim informacijama", jer je izjavio da se bivši direktor crnogorske Uprave za nekretnine Dragan Kovačević za kojim traga policija nalazi se u Srbiji.

„Gospodin Abazović je odnedavno počeo da se bavi bezbednosnim pitanjima u Crnoj Gori i zato verujemo da je njegova izjava kojom bez dokaza i bez povoda napada državu Srbiju i njene bezbednosne strukture da ne traže Dragana Kovačevića, crnogorskog državljanina i bivšeg direktora Uprave za nekretnine Crne Gore, posledica neiskustva i loših informacija“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Da bi mu, kako kažu, pomogli u sagledavanju stvarnih prilika, MUP Srbije njega i javnost obaveštava da „Crna Gora nije ni zvanično ni nezvanično obavestila Srbiju da potražuje bivšeg direktora crnogorske Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića“.

Takođe, dodaju, Srbija je član Interpola i uvidom u sistem Interpola nije pronađena poternicu Crne Gore za Kovačevićem u sistemu Interpola.

„Da je Crna Gora izdala međunarodnu poternicu za Draganom Kovačevićem, Srbija bi posredstvom jedinstvenog sistema obaveštavanja u mreži Interpola to bez sumnje znala. Do danas u 12 časova, poternice nema“, navode iz MUP-a.

Kažu i da „ako crnogorska policija za Kovačevićem traga na svojoj teritoriji“, MUP o tome ne zna ništa niti može da zna.

„Ako Crna Gora želi da proveri da li je Dragan Kovačević na teritoriji Srbije potrebno je samo da nam pošalje zamolnicu i mi ćemo imati osnov da izvršimo odgovarajuće provere. Pozivamo i gospodina Abazovića i sve druge političare da se uzdrže od napada na MUP Srbije i da poštuju rad i upornost svih pripadnika MUP-a u borbi protiv organizovanog kriminala“, poručuju iz MUP-a Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare