MUP: Policija profesionalna, Krivokapićev sin i član obezbeđenja legitimisani

Vesti 10. sep 202123:55 > 23:59 47 komentara
MUP Srbije
N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je "da su apsolutno lažni navodi koji su se pojavili u pojedinim crnogorskim medijima, da je srpska policija navodno maltretirala sina crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića" i dodaje da je policija u ovom slučaju postupala profesionalno i u skladu sa zakonom obavila sve neophodne provere uz, kako se ističe, "puno poštovanje dostojanstva vozača i putnika u vozilu".

Kako su objasnili iz MUP-a Srbije, prilikom zaustavljanja i kontrole vozila sa civilnim crnogorskim registarskim oznakama, u kome su se nalazili M. K, sin crnogorskog premijera, i B. D, član njegovog obezbeđenja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su postupali profesionalno, u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje njihovog ličnog dostojanstva.

„Postupajući po prijavi na sistem 192 da je primećeno lice koje ima pištolj i da se udaljilo vozilom „mercedes“ ka Prokopu, patrola Policijske stanice Savski venac, kao ozbiljna služba, brzo je locirala vozilo i bezbedno ga zaustavila. Postupajući po procedurama, kao i svaka policija i pripadnici MUP-a Srbije su štiteći, na prvom mestu bezbednost svojih pripadnika, izvršili kontrolu i legitimisanje lica. Nakon izvršenih provera policija se udaljila i ostavila im lično naoružanje“, navodi MUP u saopštenju.

MUP Srbije u saopštenju ističe da je ponudio neposredno fizičko obezbeđenje članovima porodice Krivokapić koji žive u Beogradu, ali da su to odbili.

„Takođe, očekujemo od naših, ali i stranih državljana da na pristojno ponašanje policijskih službenika odgovore na isti način i da ne zloupotrebljavaju policiju za svoje dnevnopolitičke potrebe“, dodaje se.

Podsećamo, podgoričke Vijesti su objavile da im je izvor blizak porodici Krivokapić rekao da je srpska policija navodno repetirala pištolj na sina premijera Zdravka Krivokapića i člana njegovog obezbeđenja, i da je je zato Krivokapićeva porodica odlučila da napusti Srbiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare