MUP o napadu na Grbovića: Učesnici incidenta dali izjavu u policiji

Vesti 03. apr. 202216:5922 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Povodom napada na lidera Pokreta slobodnih građana Pavla Grbovića, Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je saopštilo da su policijski službenici "obavili razgovor sa svim učesnicima incidenta i pozvali ih da dođu u policijsku stanicu da daju izjavu". MUP u saopštenju navodi da su svi, osim Grbovića, dali izjavu.

Ministarstvo u saopštenju navodi da je iznenađeno „uvredama Grbovića o navodnom neprofesionalnom postupanju policije u slučaju incidenta koji se dogodio ispred sedišta Srpske napredne stranke (SNS) u Zemunu.

Povezane vesti

„Ističemo da je policija odmah po dobijanju saznanja iz medija izašla na lice mesta. Mi obezbeđujemo biračka mesta, a ne stranke i nismo mogli da razdvajamo Grbovića i članove SNS-a okupljene ispred sedišta stranke u Zemunu“, navedeno je u saopštenju.

MUP ističe da je Grbović odbio da dođe u policijsku stanicu da da izjavu jer, kako kaže, nema poverenja u policiju.

"Grbović je potom sa stranačkim kolegama otišao u KBC Zemun, a potom na konferenciju za novinare i još uvek se nije odazvao pozivu da dođe u policijsku stanicu da da izjavu, što su ostali akteri incidenta učinili", saopštio je MUP.

Podsetimo, Grbović je napadnut ispred mesnog odbora SNS u naselju Nova Galenika, koji je udaljen oko 300 metara od škole u kojoj se nalaze sva biračka mesta u tom naselju.

Sve najvažnije informacije pratite u našem BLOGU UŽIVO i na stranici IZBORI 2022.

Komentari

Vaš komentar