MUP: Netačni navodi bivše pukovnice o lažnim dojavama o bombama

Vesti 24. maj. 202213:0011 komentara
Podeli:
MUP Srbije
Izvor: N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da su "apsolutno netačni navodi koje je iznela Slavica Radovanović, bivši pripadnik MUP, da policija može da otkrije ko šalje lažne dojave o bombama iz inostranstva, ali da to ne čini".

„Svi pripadnici policije, a posebno pripadnici Uprave kriminalističke policije, izuzetni su stručnjaci i profesionalci u svom poslu i glavni nosioci borbe u specijalnom ratu koji se vodi protiv naše države“, navodi se u saopštenju MUP u reakciji na gostovanje pukovnice policije u penziji Slavice Radovanović na N1.

Povezane vesti

Dodaju da Radovanović, koja je u MUP-u radila u Upravi za obrazovanje, sigurno zna koliko su njene kolege koje se bave problematikom terorizma posvećene svom poslu i da, kako navode, „zato ovakav vid optužbi od strane bivše koleginice zaista čudi“.

Podsetili su da je srpska policija identifikovala lokacije više mejl adresa sa kojih su stigle preteće poruke o postavljenim bombama i o svemu obavestila inostrane partnere, od kojih, kako kažu, očekuje adekvatnu reakciju i procesuiranje počinilaca.

Naglasili su da su lažne prijave o postavljenim bombama stizale i od građana Srbije, a da su ih pripadnici MUP vrlo brzo identifikovali i procesuirali.

„Takođe, neobjašnjivo je i to zašto gospođi Radovanović toliko smeta posvećenost, marljivost i odgovornost koju pokazuje ministar policije Aleksandar Vulin. Ovo je zaista jedinstven primer da bivši pripadnik MUP kritikuje ministra policije zato što mnogo radi, zato što je u ključnim momentima uz svoju policiju na terenu, zato što je otvoren za javnost i zato što je iskren prema građanima Srbije. Još jednom pozivamo gospođu Radovanović da se uzdrži od mržnje i politikanstva, da se, iako predstavnik jedne političke partije i opcije, ipak, ponaša odgovorno i racionalno i da kao bivši pripadnik MUP ne pristupa paušalno jednom globalnom problemu kakav je pretnja dojavom o podmetnutoj bombi. Koristiti MUP za politički obračun je bezobrazno, a optuživati pripadnike MUP da povodom dojava o bombama ništa ne preduzimaju, a mogu, nečasno je, posebno ako dolazi od nekog ko je i sam bio deo našeg sistema“, piše u saopštenju.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova su zaključili da sa velikim nestrpljenjem očekuju da im neka država da primer kako je rešila problem lažnih dojava o bombama.

Komentari

Vaš komentar