MUP: Netačni navodi bivše pukovnice o lažnim dojavama o bombama

Vesti 24. maj 202213:00 11 komentara
MUP Srbije
N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da su "apsolutno netačni navodi koje je iznela Slavica Radovanović, bivši pripadnik MUP, da policija može da otkrije ko šalje lažne dojave o bombama iz inostranstva, ali da to ne čini".

„Svi pripadnici policije, a posebno pripadnici Uprave kriminalističke policije, izuzetni su stručnjaci i profesionalci u svom poslu i glavni nosioci borbe u specijalnom ratu koji se vodi protiv naše države“, navodi se u saopštenju MUP u reakciji na gostovanje pukovnice policije u penziji Slavice Radovanović na N1.

Povezane vesti

Dodaju da Radovanović, koja je u MUP-u radila u Upravi za obrazovanje, sigurno zna koliko su njene kolege koje se bave problematikom terorizma posvećene svom poslu i da, kako navode, „zato ovakav vid optužbi od strane bivše koleginice zaista čudi“.

Podsetili su da je srpska policija identifikovala lokacije više mejl adresa sa kojih su stigle preteće poruke o postavljenim bombama i o svemu obavestila inostrane partnere, od kojih, kako kažu, očekuje adekvatnu reakciju i procesuiranje počinilaca.

Naglasili su da su lažne prijave o postavljenim bombama stizale i od građana Srbije, a da su ih pripadnici MUP vrlo brzo identifikovali i procesuirali.

„Takođe, neobjašnjivo je i to zašto gospođi Radovanović toliko smeta posvećenost, marljivost i odgovornost koju pokazuje ministar policije Aleksandar Vulin. Ovo je zaista jedinstven primer da bivši pripadnik MUP kritikuje ministra policije zato što mnogo radi, zato što je u ključnim momentima uz svoju policiju na terenu, zato što je otvoren za javnost i zato što je iskren prema građanima Srbije. Još jednom pozivamo gospođu Radovanović da se uzdrži od mržnje i politikanstva, da se, iako predstavnik jedne političke partije i opcije, ipak, ponaša odgovorno i racionalno i da kao bivši pripadnik MUP ne pristupa paušalno jednom globalnom problemu kakav je pretnja dojavom o podmetnutoj bombi. Koristiti MUP za politički obračun je bezobrazno, a optuživati pripadnike MUP da povodom dojava o bombama ništa ne preduzimaju, a mogu, nečasno je, posebno ako dolazi od nekog ko je i sam bio deo našeg sistema“, piše u saopštenju.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova su zaključili da sa velikim nestrpljenjem očekuju da im neka država da primer kako je rešila problem lažnih dojava o bombama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare