MUP nakon reagovanja Zagreba: Nema razloga za političkim sukobima

Vesti 07. jan 202223:29 > 23:4515 komentara
Podeli:
Izvor: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

"Nema ni razloga ni opravdanja za uvođenje ličnih animoziteta i političkih sukoba u slučaj nestanka, nadamo se da je polemika završena", saopštio je MUP Srbije nakon prethodnog reagovanja Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske u vezi sa slučajem nestanka hrvatskog mladića Mateja Periša u Beogradu, odnosno reagovanja iz Beograda na izjave hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

„Povodom izraza žaljenja hrvatskog Ministarstva spoljnih poslova zbog ‘deplasirane i neprimerene reakcije MUP-a Srbije’ na izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, MUP Republike Srbije je veoma zadovoljan što je javnost u Hrvatskoj prepoznala rad i posvećenost pripadnika MUP-a na rasvetljavanju slučaja nestanka Mateja Periša. Upravo nas je zato i iznenadila neprimerena i ničim izazvana reakcija gospodina Plenkovića“, dodaje se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

„Nepotrebno i potcenjivačko pominjanje ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina u izjavi gospodina Plenkovića sigurno nije pomoglo istrazi niti je donelo bilo šta dobro“, naveo je MUP.

Kako se dodaje u saopštenju, svi pripadnici MUP-a, od ministra do operativaca u Policijskoj upravi za grad Beograd, daju sve od sebe da se nestanak reši.

„I zato zaista nema ni razloga ni opravdanja za uvođenje ličnih animoziteta i političkih sukoba u slučaj nestanka. Nadamo se da je ovim polemika završena, a MUP neće prestati da traga za istinom, ma koliko napora bilo potrebno“, zaključuje se.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske osudilo je prethodno kao „deplasiranu i neprimerenu“ reakciju MUP Srbije koji je pozvao hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da „besmislenim“ komentarima ne ometa rad pripadnika srpske policije i potragu za nestalim mladićem Matejem Perišem. Hrvatsko ministarstvo navelo je i da je izjava hrvatskog premijera pogrešno interpretirana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije u četvrtak je pozvalo Plenkovića „da pokaže poštovanje prema porodici nestale osobe i da svojim besmislenim komentarima o nestanku mladića, gosta Beograda, ne ometa rad pripadnika MUP-a”.

Komentari

Vaš komentar